Slik fungerer det

 • Sammenlign og velg kiropraktor med timebestilling

  Sammenlign og velg kiropraktor med timebestilling

 • Velg en time som passer deg

  Velg en time som passer deg

 • Fyll ut kontaktinformasjon og bestill timen

  Fyll ut kontaktinformasjon og bestill timen

Lukk

Kiropraktor i Jevnaker

Sammenlign og bestill time her. Enkelt og uten ekstra kostnad!

Bestill time for
Sorter etter
Velg time for Konsultasjon dersom:
 • Du er ny kunde hos klinikken
 • Det er over ett år siden du var hos denne klinikken
 • Du har et nytt problem eller en plage du ikke er til behandling for hos klinikken allerede
Hvis ikke
 • Velg time for Behandling
Filter
Filter

Hei! Vi har dessverre ingen klinikker med online timebestilling tilgjengelig for kiropraktorer i JEVNAKER enda. Prøv et utvidet søk basert på din posisjon.

Vi kan dessverre ikke vise klinikker i nærheten av deg. Sjekk at posisjonstjenester er skrudd på, og at nettleseren har tilgang til din posisjon. Alternativt kan du oppgi kommunen du er i.

Kart

Litt om Kiropraktor

 • Kiropraktor

  Les mer

  Har du plager med nerver, muskler og skjelett kan det være lurt å få hjelp av en kiropraktor. Oppgavene til en kiropraktor er nemlig å diagnostisere, behandle, rehabilitere og forebygge slike type skader.

  Først og fremst må du til en konsultasjonstime. Det er her problemet avdekkes og du vil samtidig få behandling i samme besøk. Disse behandlingene vil foregå helt til problemet ditt har forbedret seg. Dukker det derimot opp et nytt problem må du til en ny konsultasjonstime der problemet avdekkes og kartlegges og ny behandling settes i gang.

 • Hva er en kiropraktor?

  Les mer

  Normert studietid for å bli kiropraktor er fem år, som da leder til en mastergrad. Etter godkjent eksamen følger det en turnusperiode på ett år for å oppnå autorisasjon. Denne autorisasjonen må man ha for å kunne praktisere som kiropraktor.

  Tittelen «kiropraktor» er beskyttet og krever autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. For å være medlem i Norsk Kiropraktorforening (NKF), må vedkommende ha utdannelse fra godkjent skole (ECCE-godkjent), fullført 1-årig turnustjeneste og være autorisert i Norge. En kiropraktor vil også fungere som primærkontakt med både rett til å sykemelde og gi rekvisisjon til spesialister – i likhet med leger.

 • Smerter i muskler og ledd

  Les mer

  Det er vanlig at de fleste av oss opplever smerter i muskler og ledd én eller flere ganger gjennom livet. Mange håper da på at det skal gå over av seg selv og bruker mye smertestillende og lider seg gjennom uker med smerter. Finnes det kanskje bedre alternativ?

  Vi nordmenn er fortsatt litt vikinger. Smerte skal holdes ut lengst mulig og legebesøk utgår. Vi skal klare oss selv som de hardhausene vi er. Er det egentlig noe vits? Nei. Det finnes så mange måter å få hjelp på som faktisk kan gjøre hverdagen din mye lettere. Noen kan la det gå så langt at det utvikler seg til kroniske skader som bare forverres over tid. Vi nordmenn må rett og slett bare bli bedre til å ta vare på våre muskler og ledd. Ikke alt kan fikses med smertestillende og tran. Noen ganger må det til noe ekstra for at man skal få det bedre.

  Er du klar over at halve Norge har hatt smerter i korsryggen det siste året og at smerter i muskler og ledd faktisk er årsaken til nesten 50% av sykefraværet i Norge? Dette er heller ikke smerter som er forbeholdt voksne, omtrent 50% av de i 18-årsalderen har opplevd ryggsmerter.

  Har livsstilen skylda?

  Les mer

  Det er liten tvil om at nordmenn ikke tviholder på alt fra vikingtiden. Vi har blant annet ikke samme behovet for å finne mat for overlevelse lengre og for de fleste av oss begrenser det å finne mat seg til en tur på butikken på hjørnet. Etter industrialiseringen har matproduksjon og tilgjengelighet blitt så lett at disse instinktene ikke er i bruk lengre. Det som derimot er mer i bruk er sofaen. Da er det kanskje ikke så rart at mange av oss opplever at kroppen får vondt. Tross alt er jo kroppen lagd for fysiske aktiviteter. Det sies jo at aktive mennesker har mindre plager med muskler og ledd.

  Det står stadig artikler rundt omkring om at både voksne og barn sitter på seg kilo, psykiske lidelser og smerter i rygg og nakke. Videospill får ofte mye av skylden for dette og de stadige rådene er at man må komme seg ut i bevegelse og trene. Bør du egentlig gå rett på helsestudioet når skaden først har inntrådt? Svaret er nei.

  Om du har en skade som sørger for at jevnlig får smerter, bør dette sjekkes av lege og du bør bli henvist videre til kiropraktor eller andre som kan hjelpe deg med dine smerter. Dette avhenger jo selvfølgelig etter hva skaden faktisk er. Om du begynner å trene før du har gjort dette, risikerer du å faktisk forverre skaden som allerede ligger under og du vil oppleve mer smerter.

  Hvordan bør du gå frem?

  Les mer

  Å finne riktig kiropraktor er en viktig oppgave. Det er jo tross alt en person som du gjerne skal ha tett innpå kroppen, og kanskje føre litt samtale med også. Videre er det viktig at vedkommende har autorisasjon og at de har peiling på hva de driver med. En autorisasjon betyr ikke automatisk at vedkommende er flink til det han/hun gjør.

  Først og fremst er god informasjonssøk lurt før du prøver en kiropraktor. Undersøk informasjon på Helsetjenester.no og kiropraktorens egne websider. Er det informativt, brukervennlig og får du et inntrykk av at de er seriøse? Er det lett å komme i kontakt med kiropraktoren etter du har bestilt time via Helsetjenester? Tilgjengelighet er jo ofte en avgjørende faktor om smertene forverres på grunn av eller etter behandlingen. Denne tilgjengeligheten får du enkelt gjennom Helsetjenester.no. Her får du en oversikt over sted og informasjon om hver enkelt behandler og klinikk.

  Du kan gjerne også gjøre googlesøk på navnet til kiropraktoren og gå gjerne litt tilbake i søkeresultatene. Du vil da fort se om det er noen kritiske nyhetsartikler, blogginnlegg, domsavsigelser eller andre omtaler av kiropraktoren. Man kan jo ikke sikre seg mot alt, men ved å gjøre dette og snakke med noen som har benyttet kiropraktor i ditt område vil hjelpe deg på veien. Da vil du nok finn en kiropraktor som er bra for nettopp deg.

  Når bør du gå til lege?

  Les mer

  Tidligere har vi poengtert viktigheten av å besøke lege før man gjør store livsstilsendringer og lever med mer eller mindre kroniske smerter i muskler og ledd. Har du fått en akutt betennelse eller lignende er det viktig å komme seg til legen så fort som mulig. Det er også viktig å huske på at muskel og leddsmerter kan være symptomer på ulike lidelser som for eksempel leddgikt, urinsyregikt, fibromyalgi, lupus eller en senreaksjon på flåttbitt. Videre kan det også knyttes til forskjellige psykiske lidelser hvor spenninger setter seg i kroppen og dermed påvirker muskler og ledd negativt – som eksempelvis ved stress.

  I de aller fleste tilfeller vil man få gode råd og gjerne medisiner av legen, men det vil gjerne også følge en henvisning til kiropraktor. Spesielt om smertene har satt seg godt i kroppen. Husk at alle kiropraktorer er privatpraktiserende og har refusjon fra Helfo. Med andre ord; du kan gå direkte til kiropraktor for å få behandling - uten henvisning fra lege. Dermed unngår du å få mer og verre smerter – og kroniske. Det er også viktig å huske på at selv om medisiner gir en god smertelindrende effekt, kan de i tillegg ha bivirkninger som kan påvirke nyrene dine. Med andre ord er det lurt å begrense medisinbruken og heller fokusere på manuell behandling så fort som mulig når smertene har kommet.

 • Når bør du velge en kiropraktor?

  Les mer

  Kjenner du spenninger, ubehag eller smerter i kroppen? Da bør du bestille time hos en kiropraktor. Enten om du har smerter i kroppen eller sliter med dårlig holdning – en kiropraktor kan hjelpe deg.

  Det store spørsmålet her blir jo når du skal velge kiropraktor slik at du kan sikre deg den beste tilnærmingen og behandlingen for smertene i ledd og muskulatur. Er din sykdomshistorie viktig med tanke på behandling, så bør du velge en kiropraktor som alltid har tilgang på informasjonen om deg. Vedkommende vil ha mulighet til å se på årsaksforholdet, tidligere diagnoser, hvilke medisiner du bruker og hvilke belastninger du utsetter kroppen din for både på jobb og hjemme. Kiropraktoren vil da se alt dette i sammenheng med smertekilder, symptomer, feilfunksjoner i muskler og ledd før de bestemmer hvilken behandling som trengs. Nedenfor ser du noen av de vanligste årsakene til smerter i Norge og hvorfor det lønner seg å gå til kiropraktor med nettopp disse.

  Nakkesmerter

  Les mer

  Det er ikke mindre enn 30 til 50% av nordmenn opplever nakkesmerter, og den opptrer oftest hos kvinner. Smertene sitter bak i nakken og stråler gjerne til hodet eller skuldrene. Smertene kan komme akutt som følge av skade eller noen form for fysisk påkjenning som Whiplash. Ellers kan det være resultat av spenninger som setter seg i nakken.

  Et av hovedproblemene med naken er at det er så mange nervetråder der. Det fører igjen til intense smerter om de av en eller annen grunn skulle havne i klem eller bli skadet. Mekaniske belastninger kan også være en årsak til nakkesmerter og belastninger over tid vil kunne føre til kroniske smerter.

  Opplever du akutte smerter i nakken kan det være greit å bli henvist til en kiropraktor som kan hjelpe deg lokalisere årsakene til problematikken. En kiropraktor kan også sykmelde deg om det trengs, eller hjelpe deg med å finne ut hva du kan gjøre i hverdagen for å få det bedre. Dette kan være så enkle ting som å bytte pute, eller gjøre øvelser for å styrke nakke og rygg i samarbeid med kiropraktoren.

  Migrene

  Les mer

  De som har opplevd migrene vet at man er villig til å gjøre nesten hva som helst for å bli kvitt smertene når det står på som verst. Den pulserende hodepinen slår ofte til på en side av hodet. Den fører ofte også med seg symptomer som kvalme, brekninger, lysfølsomhet og lysskyhet. Med andre ord betyr det at man ender opp i et mørkt rom i alt fra 4 til 22 timer – alt etter hvor lenge anfallet varer. I tillegg er det gjerne 1 til 2 dager restitusjonstid om man har hatt migreneanfall. Får du denne tilstanden ofte vil den være veldig hemmende i hverdagen.

  Selve fokuset i behandling av migrene vil naturligvis være å forebygge anfall, men også å kunne gi akutt behandling når anfallet pågår. Årsakene til at man får migrene er heller ikke ordentlig kartlagt enda. I behandlingen derimot bør det være fokus på triggere, altså hva som kan utløse selve migreneanfallet. Det kan ofte være lurt å også få sett på nakke og ryggrad og sjekke at alt fungerer som det skal før man går videre og sjekker andre mulige årsaker.

  Kiropraktoren vil kunne gå gjennom pasientens historie og livssituasjon, i tillegg til å kjenne på ledd og muskler for å se om det kan være noe her som utløser migreneanfall. En kiropraktor kan også skrive ut sykemelding om nødvendig og eventuelt henvise videre til spesialisthelsetjenesten.

  Bekkenløsning

  Les mer

  Gjennom graviditeten vil sammenføyingen av de ulike beinene i bekkenet påvirkes av svangerskapshormoner. Det gjør at sammenføyingene blir mykere og mer fleksible. Hele 15% av norske kvinner opplever dette som så smertefullt siste delen av svangerskapet at de faktisk må sykemelde seg. Det sies også at en av årsakene til dette kan være mangelfull stabilitet i korsrygg og bekken. Det er her kiropraktoren kan komme inn og hjelpe den gravide med å styrket stabiliteten gjennom manipulering og andre teknikker.

  I tillegg kan kiropraktoren veilede pasienten med råd om hva pasienten selv kan gjøre for å bedre helsesituasjonen sin. Er det for eksempel mulig med trening, tilrettelegging av arbeidsplass eller grep hjemme for å gjøre det lettere for den gravide?

  Når det gjelder kontakt med det offentlige i forbindelse med sykemelding, kan også kiropraktoren være til hjelp med det. Mange kvinner opplever bekkenløsning som så smertefullt at de blir veldig hemmet i hverdagen. Noen klarer ikke en gang å gå før etter fødselen. Kvinner får fysikalsk behandling gratis under graviditeten og inntil 6 måneder etter fødsel. Det finnes også muligheter for husmorvikar, barnehageplass, medisinsk behandling eller til og med egen parkeringsavtale for å gjøre det lettere å komme seg dit man skal.

  Prolaps

  Les mer

  Om du har en skiveprolaps i ryggen, trykker den gjerne mot flere nerverøtter som kan gi intense og hemmende smerter. Det som er typisk for prolaps er at selve sykdommen ligger i ryggen, mens smertene vil stråle ut i både bein og legger. Prolaps er en utposing på bruskskivene i ryggraden og kan være et resultat av endringer i forbindelse med alder eller akutte belastninger. I tillegg kan den gjerne ligge å murre en stund før den slår helt ut. Når prolapsen har slått ut skiller den ut en del stoffer som irriterer systemet - som igjen fører til betennelse og hevelse rundt prolapsen. Dette fører videre til sterke smerter.

  Legen vil først se over din sykdomshistorie og gjøre nødvendige undersøkelser, samt ta røntgen, CT eller MR for å se om prolaps kan være problemet. En kiropraktor kan også være med å diagnostisere prolaps. I tillegg kan kiropraktoren være med å bistå med behandling og eventuell sykemelding om det er nødvendig. En kiropraktor har mange gode muligheter når det kommer til behandling.

  Noe annet som er viktig når det gjelder prolaps, er å ha et normalt aktivitetsnivå. Tren gjerne litt for å holde ryggen sterkere. Da kan du selv jobbe for å forebygge prolaps og smerter i korsrygg og rygg.

  Vondt i korsryggen

  Les mer

  Mange opplever smerter i korsryggen uten at den nødvendigvis har noen som helst forklaring. Dette kalles lumbago og til forskjell fra isjas og prolaps så stråler ikke lumbago ut i bena. Normalt sett deler man lumbago inn i to; akutt lumbago som varer i 6 uker, og kronisk lumbago som varer i mer enn 12 uker. Omtrent 80 til 90% av nordmenn vil på et eller annet tidspunkt oppleve denne type smerter i korsryggen én eller flere ganger i løpet av livet sitt.

  Årsaken til denne type smerter er overbelastning eller overstrekking av leddbånd og muskler som sitter i korsryggen, eller skader mellom ryggvirvlene. Det kan også være psykiske årsaker til at denne formen for ryggplager ved at stress, depresjoner, angst og andre psykiske lidelser fører til knuter og spenninger – som igjen gir smerter.

  Siden det er mye som tyder på at overbelastning av leddbånd og muskler er årsaken til lumbago, er det også logisk å tenke at en kiropraktor med hjelp av sine metoder ville kunne bidra til smertelindring og forhindre at smertene blir kroniske. I noen tilfeller kan det i tillegg lønne seg med antidepressiva og/eller behandling hos en psykolog. Det viktigeste er å komme til bunns i årsakene og ikke kun behandle symptomene.

 • Hva en kiropraktorbehandling kan hjelpe deg med

  Les mer

  En kiropraktor benyttet seg av mange ulike manuelle teknikker, håndgrep og treningsøvelser. I tillegg gir de råd og veiledning om kosthold og livsstil generelt og i forhold til ditt spesifikke problem.

  En kiropraktor vil kunne hjelpe deg med:
  ✓ migrene
  ✓ nakkesmerter
  ✓ ryggsmerter
  ✓ isjias
  ✓ hodepine
  ✓ skuldersmerter
  ✓ armsmerter
  ✓ brystsmerter
  ✓ kjevesmerter
  ✓ svimmelhet
  ✓ idrettsskader
  ✓ knesmerter
  ✓ smerter i fot/andel/håndledd

  Som sagt kan alle kiropraktorer sykemelde og henvise direkte til spesialist. Når du er til behandling vil også den enkelte kiropraktor vurdere og du har behov for flere undersøkelser. Kiropraktoren kan gi deg:
  - Henvisning til røntgen-, CT- og MR-undersøkelse
  - Henvisning til spesialist og sykehusundersøkelser
  - Sykemelding (de har rett til å sykemelde deg opp til 12 uker)
  - Råd og veiledning om kosthold og trening

 • Konsultasjon eller førstegangsundersøkelse

  Les mer

  På den første timen, altså konsultasjonstimen din, vil kiropraktoren gå gjennom din sykdomshistorikk og foreta undersøkelser av ledd, muskulatur og nervesystem. Det vil også gjennomføres relevante nevrologiske og ortopediske tester.

 • Får man refusjon?

  Les mer

  De aller fleste av oss har sett tv-serien Two and a half men der den ene karakteren er kiropraktor og alltid blir hakket på fordi han ikke er en «ordentlig lege». Et litt humoristisk sideblikk, men for mange oppleves det kanskje sånn. I Norge er en kiropraktor regnet som en del av primærhelsetjenesten og alle som trenger eller går til kiropraktor får refusjon for ikke mindre enn 14 timer behandling i året.

  Derimot er det viktig å huske på at dette ikke gjelder hele beløpet ettersom kiropraktorene operer med forskjellige prisnivåer. Vil du ha alt refundert bør du derfor holde deg til en pris på 140 for første konsultasjon og 67 kroner på time for behandling ettersom de følger satser fra HELFO. Behandling hos kiropraktor går heller ikke inn under noen egenandelsordninger.

bilde kiropraktor behandling