Finn en god kiropraktor

Sammenlign og bestill time her!

Tjenesten er gratis!

Alle kostnader blir mellom deg og klinikken – som vanlig.

0,-

Tjenesten er gratis!

Alle kostnader blir mellom deg og klinikken – som vanlig.

Slik fungerer det

 • Sammenlign og velg kiropraktor med timebestilling

  Sammenlign og velg kiropraktor med timebestilling

 • Velg en time som passer deg

  Velg en time som passer deg

 • Fyll ut kontaktinformasjon og bestill timen

  Fyll ut kontaktinformasjon og bestill timen

Lukk

Litt om Kiropraktor

 • Kiropraktor

  Les mer

  Det kan være lurt å få til en kiropraktor om du har plager med nerver, muskler og skjelett. En kiropraktors oppgave er å diagnostisere, behandle, rehabilitere og forebygge slike typer plager.

  Det skjer først gjennom en konsultasjonstime. I denne timen avdekkes problemet, og du vil få behandling i samme besøk. Behandlingene vil foregå helt til problemet ditt har forbedret seg. Om det derimot dukker opp et nytt problem, må du til en ny konsultasjonstime for å avdekke og kartlegge problemet og ny behandling.

 • Hva er en kiropraktor?

  Les mer

  Normert studietid for å bli kiropraktor er fem år, som da leder til en mastergrad. Etter godkjent eksamen følger det en turnusperiode på ett år for å oppnå autorisasjon. Denne autorisasjonen må man ha for å kunne praktisere som kiropraktor.

  Tittelen «kiropraktor» er beskyttet og krever autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. For å være medlem i Norsk Kiropraktorforening (NKF), må vedkommende ha utdannelse fra godkjent skole (ECCE-godkjent), fullført 1-årig turnustjeneste og være autorisert i Norge. En kiropraktor vil også fungere som primærkontakt med både rett til å sykemelde og gi rekvisisjon til spesialister – i likhet med leger.

  Hva en kiropraktorbehandling kan hjelpe deg med
  En kiropraktor bruker ulike manuelle teknikker, håndgrep og treningsøvelser. Videre vil vedkommende gi råd og veiledning om kosthold og livsstil generelt og i forhold til ditt problem.

  En kiropraktor vil kunne hjelpe deg med:
  ✓ migrene
  ✓ nakkesmerter
  ✓ ryggsmerter
  ✓ isjias
  ✓ hodepine
  ✓ skuldersmerter
  ✓ armsmerter
  ✓ brystsmerter
  ✓ kjevesmerter
  ✓ svimmelhet
  ✓ idrettsskader
  ✓ knesmerter
  ✓ smerter i fot/andel/håndledd

  Alle kiropraktorer kan som sagt sykemelde og henvise direkte til spesialist. Når du er til behandling vil også kiropraktoren vurdere om du har behov for ytterligere undersøkelser. Vedkommende kan gi deg:
  - Henvisning til røntgen-, CT- og MR-undersøkelse
  - Henvisning til spesialist og sykehusundersøkelser
  - Sykemelding (de har rett til å sykemelde deg opp til 12 uker)
  - Råd og veiledning om kosthold og trening

 • Smerter i muskler og ledd

  Les mer

  De fleste av oss opplever smerter i muskler og ledd en eller flere ganger i løpet av livet. Mange håper at det går over av seg selv, bruker mye smertestillende og lider seg igjennom ukesvis med smerter. Finnes det bedre alternativ?

  Vi nordmenn er fremdeles litt vikinger, smerte skal holdes ut og legebesøk utgår. Vi skal klare oss selv som de hardhausene vi er. Men er det egentlig vits i? Nei, det finnes så uendelig mange muligheter til å få hjelp som faktisk kan gjøre hverdagen mye lettere. Mange lar det gå så langt at det blir kroniske skader som bare forverres over tid. Vi nordmenn må rett og slett bli bedre til å ta vare på våre muskler og ledd. Det er ikke alt som kan fikses med smertestillende og tran, noen ganger må det lille ekstra til for at man skal få det bedre.

  Visste du at halve Norge har hatt smerter i korsryggen det siste året og at smerter i muskler og ledd faktisk er årsaken til nesten 50% av sykefraværet i Norge? Det er heller ikke smerter som er forbeholdt voksne ved 18-årsalderen har omtrent 50% opplevd ryggsmerter.

  Har livsstilen skylda?

  Les mer

  Det er liten tvil om at nordmenn ikke tviholder på alt fra vikingtiden. Vi har ikke det samme behovet for å lete etter mat for overlevelse lengre og for de fleste av oss begrenser det å fremskaffe mat seg til å ta en tur på butikken på hjørnet. Etter industrialiseringen har matproduksjon og tilgjengelighet blitt gjort så lett av våre naturlige jaktinstinkter ikke er i bruk lengre. Det som derimot er mer i bruk er sofaen. Så det er kanskje ikke rart at mange av oss opplever at kroppen får vondt, ettersom kroppen vår jo faktisk er laget for å bli brukt i fysisk aktiviteter. Det er vel kanskje derfor det sies at aktive mennesker har mindre plager med muskler og ledd.

  Det står stadig artikler i avisene om at både voksne og barn sitter på seg på kilo, psykiske lidelser og smerter i rygg og nakke. Videospill får mye av skylden og de stadige rådene er at man må komme seg ut i bevegelse og trene. Men bør man egentlig gå rett på helsestudioet når skaden først har inntrådt? Det enkle svaret på dette er nei.

  Har du en skade som sørger for at du jevnlig går med smerter, så bør faktisk dette sjekkes av en lege og du bør henvises til en kiropraktor eller andre som kan hjelpe med dine smerter i muskler og ledd, alt etter hva skaden faktisk er. Begynner du å trene før du har gjort dette så kan du faktisk forverre den skaden som allerede ligger under og du opplever mer smerter. Så ja, livsstil kan godt ligge bak smerter i muskler og ledd men ekstreme livsstilsendringer bør alltid diskuteres med din lege.

  Hvordan bør du gå frem?

  Les mer

  Det å finne den rette kiropraktoren er en viktig oppgave. Dette er et menneske du gjerne skal ha tett innpå kroppen, og kanskje føre litt samtale med. Det er viktig at vedkommende har autorisasjon og at de faktisk har peiling på det de holder på med, en autorisasjon er ikke nødvendigvis et bevis på at vedkommende er flink til det den driver med.

  Gjør god informasjonssøk før du prøver ut en kiropraktor. Sjekk gjerne kiropraktorens sider på nett. Er de informative, brukervennlige og ser seriøse ut? Er det sånn at du har mulighet til å få lett kontakt med kiropraktoren og bestille time på nett eller mobil? Tilgjengelighet kan være veldig viktig hvis smertene forverres på grunn av eller etter behandlingen. Denne tilgjengeligheten får du enkelt gjennom Helsetjenester.no. Her vil du få oversikt over kiropraktorene på ønsket sted og informasjon om hver enkelt behandler, samt eventuell klinikk de er tilknyttet til.

  Gjør også googlesøk på navnet og ikke vær redd for å bla litt bakover i søkeresultatene. Du vil da kunne se om det har vært noen kritiske nyhetsartikler, blogginnlegg, domsavsigelser eller andre omtaler av kiropraktoren. Man kan jo ikke alltid sikre seg mot alt, men ved å gjøre disse tingene og snakke med andre som kanskje har benyttet kiropraktor i ditt område, vil du nok finne en kiropraktor som er bra for nettopp deg.

  Når er det på tide å gå til lege?

  Les mer

  Vi har konstatert at det er viktig å besøke lege før man gjør store livsstilsendringer og lever med mer eller mindre kroniske smerter i muskler og ledd. Har du fått en akutt betennelse er det viktig å besøke legen så fort som mulig. Det er også viktig å huske på at muskel og leddsmerter kan være symptomer på forskjellige lidelser som for eksempel leddgikt, urinsyregikt, fibromyalgi, lupus eller være en senreaksjon på et flåttbitt. Det kan for øvrig også knyttes til forskjellige psykiske lidelser hvor spenninger setter seg i kroppen og dermed påvirker muskler og ledd negativt som for eksempel ved stress.

  I de fleste tilfeller vil man få en del gode råd og gjerne medisiner av legen, men det vil gjerne også følge med en henvisning til kiropraktor, spesielt hvis smertene har satt seg godt i kroppen. Det som er viktig å huske på er at alle kiropraktorer er privatpraktiserende, og har refusjon fra Helfo. Det betyr altså at du kan gå direkte til kiropraktoren for å få behandling, uten å måtte ha en henvisning. Jo raskere du får behandling, jo mindre mer smerter vil du unngå. I tillegg forhindrer du at tilstanden blir forverret og kan utvikle seg til noe kronisk.

  Det er viktig å huske på at selv om medisiner gir en god smertelindrende effekt, kan de også ha bivirkninger som for eksempel kan påvirke nyrene dine. Så det bør med andre ord være et poeng å begrense medisinbruken og heller fokusere på mer manuell behandling så fort som overhode mulig når smertene har inntrådt.

 • Når bør du velge kiropraktor?

  Les mer

  Om du kjenner spenninger, ubehag eller smerter i kroppen bør du bestille en time hos kiropraktor. Enten om du har smerter i kroppen eller bare sliter med dårlig holdning – en kiropraktor kan hjelpe deg.

  Det store spørsmålet her blir jo når du skal velge kiropraktor for å sikre deg den beste tilnærmingen og behandlingen til dine smerter i ledd og muskulatur. Er det for eksempel slik at din sykehistorie er viktig med tanke på behandling, så bør du velge kiropraktor som alltid vil ha tilgang på all informasjon om deg og har mulighet til å se på årsaksforhold, tidligere diagnoser, hvilke medisiner du bruker og hvilke belastninger du utsetter kroppen for på jobb eller hjemme. Kiropraktoren ser alt dette i sammenheng med smertekilder, symptomer og feilfunksjoner i muskler og ledd før de bestemmer hvilken behandling som trengs. Her ser du noen av de vanligste årsakene til smerter i Norge, og hvorfor det lønner seg å gå til kiropraktor med nettopp disse.

  Migrene

  Les mer

  Alle som har levd med migrene vet at man er villig til å gjøre nesten hva som helst for å få bort smertene når det står på som verst. Dette er en pulserende hodepine som oftest slår til på en side av hodet. Symptomene den fører med seg er ofte kvalme, brekninger, lydfølsomhet og lysskyhet. Det betyr at man ender opp med smertestillende eller migrenemedisiner i et mørkt rom i alt fra 4- 72 timer, alt etter hvor lenge anfallet varer. Det er også gjerne 1-2 dager med restitusjonstid om man har migreneanfall. Med andre ord så kan denne tilstanden være veldig hemmende for de som får den ofte.

  Fokus i behandling av migrene vil naturligvis være på å forebygge anfall, men også å gi akutt behandling når anfallet er et faktum. Årsakene til at man får migrene er ikke ordentlig kartlagt enda, men i behandling bør det være fokus på triggere, altså hva som kan utløse selve migreneanfallet. Ofte kan det være greit å få sett på nakke og ryggrad og se at alt fungerer der før man går videre og sjekker andre mulige årsaker.

  En kiropraktor vil kunne gå gjennom pasientens historie og livssituasjon, samt kjenne på ledd og muskler for å se om det er noe der som kan være med på å utløse migreneanfallene og i så fall være med å behandle dette. Kiropraktor kan også skrive ut sykemelding om det er nødvendig, eventuelt henvise til spesialisthelsetjenesten.

  Bekkenløsning

  Les mer

  Under en graviditet vil sammenføyningen av de ulike bein i bekkenet blir påvirket av svangerskapshormoner slik at sammenføyningene blir mykere og mer fleksible. 15% av norske kvinner opplever dette som så smertefullt siste delen av svangerskapet, at de faktisk må sykemelde seg. Det sies at en av årsakene kan være mangelfull stabilitet i korsrygg og bekken og her er det kiropraktoren kan komme inn og hjelpe den gravide med å få styrket denne stabiliteten gjennom manipulering eller andre teknikker.

  Kiropraktoren kan også veilede pasienten med tanke på hva pasienten selv kan gjøre for å bedre helsesituasjonen sin. Kan det for eksempel være mulig med trening, tilrettelegging av arbeidsplass eller grep hjemme for å gjøre det lettere for den gravide?

  Kiropraktoren kan også være til hjelp med sykemelding og når det gjelder kontakt med det offentlige. Mange kvinner opplever bekkenløsning så smertefullt at de blir veldig hemmet i sin hverdag og mange klarer ikke en gang å gå før og etter fødselen. Kvinner får fysikalsk behandling gratis under graviditeten og inntil 6 måneder etter fødsel. Det finnes også muligheter for husmorvikar, barnehageplass, medisinsk rehabilitering eller til og med egen parkeringsavtale for å gjøre det lettere å komme seg dit man skal.

  Prolaps

  Les mer

  Når du får en skiveprolaps i ryggen, trykker den gjerne mot flere nerverøtter og dette kan gi ganske intense og ikke mins hemmende smerter. Det som gjerne er typisk for prolaps er at selve sykdommen ligger i ryggen, men smertene vil også stråle ut i bein og legger. Selve prolapsen er en utposing på bruskskivene i ryggraden. Dette kan være et resultat av endringer i forbindelse med alder eller akutte belastninger. Prolapsen kan gjerne ligge og murre en stund før den slår helt ut. Når prolapsen er et faktum skilles det ut en del stoffer som irriterer systemet og igjen fører til betennelse og hevelse rundt prolapsen, hvilket igjen fører til sterke smerter.

  Legen vil gjerne se over din sykehistorie og gjøre nødvendige undersøkelser samt ta røntgen, CT eller MR for å se hvorvidt en prolaps kan være årsaken. En kiropraktor kan også være med å diagnostisere en eventuell prolaps. Kiropraktoren kan også bistå med behandling og skriving av sykemelding om dette er nødvendig. Kiropraktoren har mange gode muligheter når det kommer til behandling. Være seg å manipulere og få løst opp i leddene, eller massasje.

  Når det gjelder prolaps er det også viktig å ha et normalt aktivitetsnivå, gjerne trene litt for å gjøre ryggen sterkere. Da kan du jobbe selv for å forebygge prolaps og smerter i korsrygg og rygg.

  Nakkesmerter

  Les mer

  Ikke mindre enn 30-50% av den norske befolkningen opplever nakkesmerter og den opptrer hyppigs hos kvinner. Smertene sitter bak i nakken, stråler gjerne til hodet eller ut i skuldrene. Smertene kan komme akutt som følge av en skade eller fysisk påkjenning og opptre som Whiplash. Eller den kan være resultatet av for eksempel spenninger som setter seg i nakken. Et av problemene med dette området på kroppen er at det er mange nervetråder, som igjen kan føre til intense smerter om de av en eller annen grunn skulle havne i klem eller bli skadet. Mekaniske belastninger kan også være en årsak til nakkesmerter, og belastninger over tid vil kunne føre til kroniske smerter.

  Om man opplever akutte smerter i nakkeregion kan det være greit å bli henvist til en kiropraktor som kan hjelpe deg å lokalisere årsakene til problematikken. Kiropraktoren kan også sykemelde deg om det trengs, eller hjelpe deg med å finne ut hva du kan gjøre i din hverdag for at nakken din skal ha det bedre. Det kan være så enkelt som at du bytter pute, gjør øvelser for å styrke nakke og rygg i samarbeid med kiropraktoren som tar i bruk sine metoder for å løsne opp i skadene som allerede har skjedd.

  Vondt i ryggen

  Les mer

  Mange opplever smerter i korsryggen, som gjerne ikke har noen som helst forklaring. Dette kalles også lumbago og til forskjell fra isjas og prolaps så stråler ikke lumbago ut i bena. Normalt sett pleier man å dele inn i akutt lumbago som varer i 6 uker, og varer smertene lengre enn 12 uker regnes det som kronisk. Sånn omtrent 80-90% av Norges befolkning vil på et eller annet punkt oppleve Lumbago en eller flere ganger i løpet av sitt liv.

  Selve årsaken regnes som overbelastning eller overstrekking av leddbånd og muskler som sitter i korsryggen eller skader på skivene mellom ryggvirvlene. Det kan også være psykiske årsaker til denne formen for ryggplager ved at stress, depresjoner, angst og andre psykiske lidelser fører til knuter og spenninger som igjen gir smerter.

  Ettersom det er så mye som tyder på at overbelastning på leddbånd og muskler er årsaken til Lumbago, så er det også ganske logisk å tenke at en kiropraktor ved hjelp av sine metoder vil kunne bistå pasientene med smertelindring og forhindre at smertene blir kroniske med jevn behandling. I noen tilfeller kan det også lønne seg med antidepressiva og/eller behandling hos psykolog. Det nytter ikke behandlebare symptomene, man må også komme til bunns i årsakene.

 • Konsultasjon eller førstegangsundersøkelse

  Les mer

  På den første timen går kiropraktoren gjennom sykdomshistorikken din og foreta kliniske undersøkelser av ledd, muskulatur og nervesystem. I tillegg vil det også bli gjennomført relevante nevrologiske og ortopediske tester.

 • Får man refusjon?

  Les mer

  De fleste av oss har sett på tv-serien Two and a half men, hvor ene karakteren er kiropraktor og klager sånn fordi det er jo ikke det samme som å være en ordentlig lege. Et lite humoristisk sideblikk, men for mange oppleves det kanskje litt sånn.

  En kiropraktor er i Norge regner som en del av primærhelsetjenesten og alle som trenger eller går til kiropraktor får refusjon for ikke mindre enn 14 timer med behandling i året. Men det er da viktig å huske på at dette ikke gjelder hele beløpet ettersom kiropraktorer opererer med veldig forskjellige prisnivå. Så om du vil ha alt refundert bør du holde deg til en pris på 140 for første konsultasjon og 67 kr pr time for de andre ettersom det er de satser HELFO jobber ut ifra. Behandling hos kiropraktor går heller ikke inn under noen egenandelsordninger.

bilde kiropraktor behandling