Finn en god fysioterapeut

Sammenlign og bestill time her!

Tjenesten er gratis!

Alle kostnader blir mellom deg og klinikken – som vanlig.

0,-

Tjenesten er gratis!

Alle kostnader blir mellom deg og klinikken – som vanlig.

Slik fungerer det

 • Sammenlign og velg fysioterapeut med timebestilling

  Sammenlign og velg fysioterapeut med timebestilling

 • Velg en time som passer deg

  Velg en time som passer deg

 • Fyll ut kontaktinformasjon og bestill timen

  Fyll ut kontaktinformasjon og bestill timen

Lukk

Litt om Fysioterapeut

 • Fysioterapeut

  Les mer

  Har du plager eller smerter som ikke ser ut til å forsvinne av seg selv? Da kan det være lurt å få hjelp av en terapeut. En del mennesker går til eller vurderer å gå til en fysioterapeut. Det kan være mange ulike grunner til det, men hovedsakelig dreier det seg om smerter eller skader i muskel- og skjelettsystemet. En fysioterapeut har som mål å fremme god helse og hjelpe mennesker som sliter med plager. Selve behandlingen kan variere fra person til person, dette er noe man finner ut av sammen med terapeuten – hva som vil være best for akkurat deg og ditt behov.

  Det finnes fysioterapeuter over hele Norge, så alle har muligheten til å finne en som ikke er så langt unna. Det kan være lurt av å finne ut av hvor akkurat du kan finne fysio, da ser du raskt hvor mange valg du har uten å måtte reise for langt.

  Så godt som alle som går til fysioterapeut har bare gode ord å si om denne typen behandling. Det er mange som går både ofte og lenge, fordi de føler de har så utrolig godt utbytte av behandlingen. For andre kan det holde med noen få timer – dette kommer helt an på hva slags smerter eller skader det er snakk om.

  Fysioterapeuter har som mål at alle pasientene skal føle seg bedre og at ting skal kunne forandre seg etter noen behandlinger. Fremgang er viktig, både for de som jobber med faget og for pasientene som velger denne typen smertelindring.

  Riktig terapeut

  Les mer

  For både deg og fysioterapeuten er det viktig at dere har et bra tillitsforhold. Det er viktig at du som pasient kan stole på personen som skal hjelpe deg, og at du trygt kan fortelle om alle plager og din livssituasjon. Derfor er det viktig at du finner riktig terapeut for akkurat deg.

  Alle fysioterapeuter vil jobbe hardt for at dere skal få til dette, og også derfor er førstegangskonsultasjonen viktig. Det er da dere blir kjent og det er da avgjørende at du forteller det som er viktig å vite for behandleren. Du har selvfølgelig mulighet til å bytte terapeut dersom du føler at det ikke fungerer optimalt, men mest sannsynlig vil dere kunne danne et godt utgangspunkt allerede fra første time.

  Det kan være lurt å ta kontakt med en del ulike terapeuter når du skal finne den rette. Da kan du ta et valg uten å velge helt «i blinde».

  Førstegangskonsultasjon hos fysioterapeut

  Les mer

  Det første som vil skje når du bestiller en time til fysio, er at du skal ha en førstegangskonsultasjon. På denne timen vil terapeuten kartlegge hva slags behandling du trenger – hvorfor du er der.

  Terapeuten vil gå gjennom din sykehistorie, foreta undersøkelser, gjøre funksjonsvurdering, observere kroppsholdning og bevegelsesmønster og ta noen tester. Etter at dette er gjort kan fysioterapeuten velge riktig behandling og sette mål for det dere skal få til sammen.

  Norsk fysioterapeutforbund

  Les mer

  Norsk fysioterapeutforbund er primært en organisasjon for fysioterapeuter og de som studerer til å bli terapeut. I tillegg har de også mye informasjon om fysioterapi, pasientinfo, hvordan man blir fysioterapeut og mye mer.

  De legger også ut ulike artikler som omhandler fysioterapi, folkehelse, helsetjenester og mer. Siden til NFF finner du på fysio.no.

 • Fysioterapi - hva er det egentlig?

  Les mer

  De som ikke har vært til behandling hos en fysioterapeut, forstår kanskje ikke hva det er og hva slags behandling det er snakk om.

  Kort sagt, er kropp, funksjon og bevegelse hovedfokuset innen fysioterapi. Som de fleste andre innen helsefag, har fysioterapeuter fokus på se på alle faktorer – både fysiske og psykiske utfordringer. Du kan med andre ord være trygg på at du blir møtt med forståelse og at fysioterapeuten er opptatt av å finne ut både årsak for problemer og gode løsninger på disse. Psykiske utfordringer og problemer kan gi en form for kroppslig utslag, derfor kan det være avgjørende å finne ut av akkurat hva som gjør at man har vondt her eller der. Det er viktig å se helheten.

  Fysioterapi er behandling for ulike plager, men kan også virke forebyggende. En fysioterapeut har mye fokus på både det å gjøre deg frisk, men også å opprettholde det gode i etterkant. I tillegg til selve behandlingen det flere metoder og teknikker brukes, vil det også være mye fokus på informasjon, veiledning og øvelser.

 • Hva koster fysioterapi?

  Les mer

  Hva fysioterapi koster kan variere mye. Man betaler for eksempel mindre hvis man går til en fysioterapeut med avtale (etter henvisning fra fastlege). Da betaler du kun egenandel.

  Hos de fysioterapeutene som ikke har avtale kan satsene variere. Da velger de selv prisen. Det betyr at det kan det være lurt å sjekke opp og finne ut av ulike priser, slik at du kan unngå å betale for mye.

  Norsk Fysioterapeutforbund opplyser om takster og egenandel på sin hjemmeside fysio.no. Per nå ligger egenandelen på en time (60 minutter) på 242 kroner. Som nevnt vil prisen variere hos de ulike klinikkene når de ikke har denne avtalen. Ofte ligger det på rundt 600 kroner for en 60 minutters time. Det går også an å velge kortere timer, men ofte må en førstegangskonsultasjon være på en hel time. Dette for å kunne gi god behandling og finne ut av hva som er problemene og behovene til pasienten.

  Dersom du vurderer å gå til fysioterapeut gjør du lurt å ta kontakt med en del ulike klinikker for å forhøre deg om pris. Da får du de konkrete prisene og du kan lettere bestemme deg for hvem du skal gå for.

  Egenandel for fysioterapi

  Les mer

  Alle som går til fysioterapeut kan få deler av utgiftene dekket – men da må man gå til en terapeut med avtale om henvisning fra fastlege. Egenandelen vil da telle med i opptjeningen til frikort – da gjelder egenandelstak 2. Helfo har som nevnt gode opplysninger på sin nettside om dette og man har også muligheten til å sjekke hvordan man ligger an med tanke på frikort. Husk at du må få en henvisning fra fastlegen din før du får time hos en fysioterapeut med avtale.

  Helfo og fysioterapi

  Les mer

  Helfo har nettsider og god informasjon om fysioterapi. De har i hovedsak én side for helseaktører og én for privatpersoner. På denne måten er det lettere å finne frem til informasjonen som er relevant for hver enkelt. På sidene deres kan man blant annet finne info om regler, frikort og takster.

  Fysioterapeut med avtale

  Les mer

  Det går et skille på fysioterapeuter med og uten kommunal avtale. Dersom du tar direkte kontakt med en fysioterapeut kan det være lurt å spørre om de har avtale eller ikke. I hvert fall hvis dette er noe som er viktig for akkurat deg.

  Hvis du går til en fysioterapeut med avtale betyr dette at summen du skal betale selv er lavere enn om du går til en som ikke er innenfor denne avtalen. Da betaler du kun en egenandel. Husk at du må ha henvisning fra lege dersom du skal gå til en fysioterapeut med avtale.

  Fastlegens rolle – å få henvisning

  Les mer

  Dersom man har plager i ledd eller muskler kan det uansett være lurt å gå til fastlegen, slik at dere sammen kan finne ut av hva den beste behandlingen er. En fastlege kan da vurdere om det vil være hensiktsmessig for akkurat deg å gå til fysioterapi.

  Fastlegen vil også ha informasjon om tidligere sykdomshistorie og kan på grunnlag av det han eller hun vet om deg, anbefale ulike løsninger. Hvis du selv tror at fysioterapi er løsningen, kan du formidle dette til fastlegen. I de fleste tilfeller vil man så få en henvisning, slik at man kan begynne behandlingen. Det kan også hende at legen har andre forslag til behandling, eller ønsker å ta noen tester/undersøkelser.

  Hvis du ikke ønsker å gå via fastlegen din, har du heldigvis muligheten til å gå til en fysioterapeut uten avtale, og da betale full pris. Uansett hva, får du altså behandling hos fysio hvis du ønsker det.

 • Når man skal begynne med fysioterapi

  Les mer

  Noen venter litt for lenge før de faktisk skaffer seg hjelp til de problemene de har. Hvis du er plaget med smerter, burde du vurdere fysioterapi. Det er dumt å vente til problemet har blitt for stort.

  Fysioterapeuter kan behandle skader og plager i en rekke kroppsdeler. For eksempel i skuldre, armer, rygg, nakke, hofter, knær og ankler. Det er du som vet best akkurat hvordan dine smerter og hvordan disse oppleves, det er lurt at du forklarer dette så godt du kan, tidlig, til din fysioterapeut.

  Det kan også hende du har flere plager, da vil terapeuten kunne behandle flere deler av kroppen din. Det kan hende dere velger å fokusere på smertene som er vondest i starten, og at dere så tar de som er mindre smertefulle etter hvert.

  For mange vil det også være lurt å jobbe med en del teknikker som gjør at smertene ikke skal komme tilbake eller at nye skal oppstå. Ofte er det dårlig kroppsholdning eller mye stress som fører til at vi får slike plager og smerter, en fysioterapeut er ekspert på å hjelpe til med å forbedre kroppsholdningen din og til å hjelpe deg med stressmestring – for eksempel ved hjelp av avspenning.

 • Hva en fysioterapeut kan hjelpe deg med

  Les mer

  Hvis du helst vil ha noen konkrete eksempler på hva du kan gå til en fysioterapeut for, kan du se på listen vi har satt sammen her. Husk at hvis du ikke finner problemet/smerten/plagen på denne listen kan det likevel hende at fysioterapi kan hjelpe. Det beste du kan gjøre er å ta kontakt med en fysioterapeut og kort fortelle hva du ønsker hjelp til. Da kan behandleren vurdere om dette er noe han eller hun kan jobbe med. Som nevnt kan du også først gå til fastlegen din, da vil legen din kunne finne ut av hva som er beste behandling. Det kan også hende at du skal til fysioterapi, men i kombinasjon med noe annet.

  Dette kan en fysioterapeut hjelpe deg med:
  • Nakkeplager (kink, stivhet, prolaps)
  • Skulderplager
  • Armplager (tennisalbue, slitasje, slitasjegikt)
  • Ryggplager (hekseskudd, lumbago, prolaps, isjias, spinal stenose og akutte plager)
  • Brystsmerter
  • Smerter mellom skulderbladene
  • Hodepine og migrene
  • Svimmelhet
  • Fotplager
  • Kneplager
  • Idrettsskader
  • Smerter i hofte/lyske
  • Smerter mellom skulderbladene
  • Dårlig kroppsholdning med smerter som følge
  • Tilrettelegging av arbeidsplass
  • Forebyggende råd og veiledning

  Dårlig holdning

  Les mer

  Dårlig kroppsholdning er svært vanlig og noe mange sliter med. Vi glemmer hvor viktig det er for kroppen at vi retter oss opp og har fokus på å bevege oss riktig. Hvis du vet selv at du har en jobb som fører til en del smerter, eller du merker at du i hverdagen har en dårlig kroppsholdning – da kan det være lurt å få hjelp av en terapeut som er ekspert på å rette opp i dette. Du kan også få råd til hvordan du bedre kan komme deg gjennom jobb-hverdagene uten at det er for stor påkjenning for kroppen din.

 • Hvordan velge klinikk?

  Les mer

  Det finnes mange fysioterapeuter du kan velge mellom. For noen kan det være lurt å velge en større klinikk som også har andre helseaktører de samarbeider med. Ofte vil et slikt tverrfaglig samarbeid være veldig fordelaktig for pasienten. Hvis terapeuten din da finner ut at du også trenger annen oppfølging, kan du på samme sted få behandling av for eksempel psykolog, kiropraktor, massør og akupunktør.

  Hvis du tror du har behov for mer oppfølging eller behandling av ulike områder, burde du forhøre deg med klinikken om hva som finnes akkurat der. Dette er noe som kan variere fra klinikk til klinikk.

Behandling hos kiropraktor via Helsetjenester