Unngå ventetid med helseforsikring

Linda Therese Stadeløkken

Flere og flere opplever en lang ventetid når de trenger behandling. Er du syk er tid noe av det absolutt viktigste. Så hvorfor velger vi å vente?

Det finnes en løsning på problemet, en sikkerhet vi kan skaffe oss før en sykdom eller skade skulle påvirke livet vårt. Denne løsningen er selvfølgelig helseforsikring.

Mange er skeptiske til å skaffe seg en slik forsikring, det finnes ulike grunner til det. Før du tar avgjørelsen, kan det være lurt å ha lest seg opp på temaet. Derfor har vi samlet en del nyttig informasjon.

Ventetid

De fleste av oss er såpass utålmodige at frustrasjonen fort tar overhånd bare av å måtte vente på mikrobølgeovnen, grønt lys eller at pizzaen skal dukke opp.

Ventetid er enda verre når du eller noen du er glad i er avhengig av hjelp og pleie. Du er helt sikker relativt klar på at familiemedlemmene dine bør få hjelp så fort som mulig, derfor bør du ha de samme tankene om egen helse. Det vil være avgjørende å kunne «snike i køen» ved sykdom eller ulykke.

Hva er ventetid

De fleste av oss har et forhold til ordet ventetid, men det er ikke alle som er klar over definisjonen når det kommer til behandling. I helsemessig sammenheng er ventetid den tiden det tar fra behandlingsstedet mottar din henvisning og til du får en time for utredning/behandling.

Greit å snike

Det er ikke ofte vi voksne synes det er ok å snike, men denne måten å «snike» på er faktisk helt greit. Det handler om helse og liv. Dessuten er det en veldig stueren måte å snike på, fordi du har faktisk betalt for en ekstra sikkerhet. Helseforsikring gjør at du har flere muligheter, og da større sannsynlighet for å få hjelpen du har behov for i tide.

Hvor lang tid før behandling

Det er vanskelig å gi noe konkret svar på hvor lang tid det vil ta å få behandling. Det eneste som er sikkert er at du må vente veldig mye lenger dersom du ikke har en helseforsikring.

Det finnes ulike helseforsikringer og disse kan ha ulike garantier med tanke på ventetid/behandlingstid. Det er derfor lurt å lese vilkårene nøye samtidig som du bruker noe tid på å sammenligne ulike avtaler.

Ventetider for behandling

Du lurer kanskje på hva som er normal ventetid for ulike behandlinger? Dette er et viktig spørsmål, men svaret er ikke helt enkelt. Dette kan variere mye. Som med alle køer, kommer det an på hvor mange som faktisk står i køen – hvor mange som venter.

 

Det er først når noe skjer, når man trenger en behandling, at man får en viss innsikt i dette med ventetider. Siden man ikke helt kan vite hvor lang ventetiden for behandling vil være før man er der, er det en utrolig god sikkerhet å ha en forsikring som gir større og bedre muligheter.

Kort ventetid

Det er drømmen for oss alle at det skal være kort ventetid når vi virkelig trenger noe, dessverre er dette mer en drøm enn en virkelighet. De som vil være helt sikre på at de har muligheten til å få kort ventetid ved sykdom, de velger å skaffe seg en god forsikring.

ventetiden kan vaere lang

Fristet til å unngå ventetid?

Etter å nå ha fått litt informasjon om dette med ventetid og helseforsikring er det stor sannsynlighet for at du føler deg fristet til å unngå lange køer. Du vurderer nå å skaffe deg en helseforsikring.

Vær oppmerksom på at noen har gode forsikringer via arbeidsplassen sin, dette kan det være lurt å sjekke opp. Dette gjelder også den andre veien igjen: For de som mener de ikke trenger en privat helseforsikring fordi jobben har forsikret sine ansatte. Hvis dette er tilfellet bør du være sikker på hva slags forsikring du faktisk har via jobben og hva denne dekker, les vilkårene nøye. Da unngår du ubehagelige overraskelser.

Hvis du er fristet til å unngå ventetid burde du helt klart både vurdere og sammenligne ulike forsikringer. Det kan være en god løsning.

Fysisk og psykisk helse

Det kan også være variasjon på ventetid og behandling når det kommer til fysisk og psykisk helse. Når helsenorge.no informerer om pasienters rettigheter og ventetider, deler de opp fysisk og psykisk helse. Innenfor fysisk helse nevner de tre hovedkategorier, dette er altså tre ulike områder innen fysisk helse som har ulike ventetider. Disse kategoriene er: Utredning, dagbehandling og innleggelse. Det kan da være snakk om at du for eksempel skal til både utredning og dagbehandling. Det betyr to køer, to ventetider. Disse må legges sammen for å få totalbildet av hvor lenge du må vente.

 

Innen for psykisk helse bruker helsenorge.no disse kategoriene: Poliklinisk utredning/behandling, poliklinisk gruppebehandling, innleggelse. Også her vil det for noen være snakk om mer enn ett steg, mer enn én ventetid å forholde seg til.

 

På helsenorge sine nettsider kan man også få mer informasjon om de reelle ventetidene ved å velge kategori.

En god trygghet

I en perfekt verden blir ingen syke eller skadet. Virkeligheten er dessverre ikke slik. Vi vet aldri hva som kommer til å skje i fremtiden, det er derfor vi velger å gjøre visse tiltak for å ha en litt tryggere og bedre hverdag. Hadde man kunnet se inn i en kule og sett fremtiden, ja så hadde man gjort det. Siden denne muligheten ikke finnes, er det mange som velger ulike måter å beskytte seg selv og sine nærmeste på. Forsikringer er en stor del av det sikkerhetsnettet vi skaper oss.

 

Ved å tegne en helseforsikring får du en god trygghet. Du får en tryggere hverdag. Du vet at mulighetene er flere og bedre med en slik forsikring i «baklomma».

En mulighet for alle

Det er ikke slik at private helseforsikringer er forbeholdt de rikeste av oss. Det er heller ikke slik at det bare er en gitt gruppe mennesker som kan skaffe seg denne typen forsikring. Alle som ønsker kan velge å gå for en investering som dette.

Det kan dog være utrolig lurt å gjøre dette i ung alder. Dette er noe forsikringsselskapene også anbefaler. Vær oppmerksom på at pris kan variere med tanke på alder, eller at selskapene kan ha en form for alders-regel.

Er du ung og i en tidlig fase i livet? Da er tiden moden for å se fremover og gjøre noe lurt. Det er mange som har skaffet seg helseforsikring som skulle ønske at de gjorde det enda tidligere.

Husk også på at du ikke har noe tid å miste. Du vet aldri når noe skjer. Derfor er det viktig å ikke bare tenke på det å skulle skaffe seg en ny forsikring, det er viktig å faktisk gjøre det.

En forsikring som blir brukt mye

Det er mange som har en privat helseforsikring som får bruk for sin forsikring. Du har helt sikkert forsikret boligen din? Bilen din? Og du har helt sikkert reiseforsikring? Er det ikke egentlig enda viktigere å forsikre sin egen helse? Dette er trolig noe du nikker ja til.

Valg av forsikring

Det kan hende du lurer på hvor du kan skaffe deg en helseforsikring. De fleste forsikringsselskap har ulike helseforsikringer du kan velge mellom, i hvert fall de store forsikringsselskapene.

Dersom du har alle dine forsikringer samlet på ett sted, kan det lønne seg å høre med dette forsikringsselskapet om de vil gi deg en god avtale hvis du også kjøper helseforsikring hos dem. Du burde i så fall samtidig innhente tilbud fra andre forsikringsselskap, slik at du sikrer deg mot å betale for mye.

Prisen på å unngå ventetid

Du lurer helt sikker på hvor mye det vil koste for en helseforsikring. Dette er noe som varierer fra selskap til selskap – det kommer også an på hva slags løsning/pakke du går for.

Det beste du kan gjøre er å ta kontakt med forsikringsselskaper og be om konkrete priser. Det er også lurt å sammenligne ulike priser, slik at du har muligheten til å velge det billigste alternativet – hvis det også er den beste forsikringen så klart.

Flere familiemedlemmer

Dersom dere er flere i en husstand som skal tegne forsikring, gjør dere lurt å gjøre dette sammen. Det kan hende det finnes en pakkeløsning som gjør prosessen enklere og totalsummen mindre. Hvis du vurderer å skaffe deg en helseforsikring, burde du vurdere det samme for de som står deg nærmest

Vår tjeneste

Dersom du ønsker tilbud på forsikring, altså tilbud på tryggheten om at du unngår lang ventetid, kan du bruke vår tjeneste. Vi skaffer deg ulike tilbud som gjør at du får muligheten til å sammenligne og deretter bestemme. Det er du som er sjefen og du kan være sikker på at samtlige forsikringsselskap ønsker å kapre deg som kunde. Derfor strekker de seg langt.

Du følger våre enkle steg, og innen kort tid mottar du tilbud og er med det i gang med prosessen. Da tar det ikke lang tid før du har tryggheten du ønsker deg.

Vi håper du har fått informasjonen du trenger og at du dermed kan ta et lurt valg.

Helseforsikring blir stadig mer vanlig

Det kommer stadig nye leverandører av helseforsikring, og markedet er i vekst. Det betyr at det blir stadig flere leverandører for deg som forbruker til å velge mellom. Men hva skal du egentlig se etter i en helseforsikring?

read more