Trenger du kiropraktor? Da burde du lese dette først

Linda Therese Stadeløkken

Mange kommer på at de trenger en kiropraktor når de opplever smerter i muskler eller ledd. En kiropraktor kan hjelpe deg med utrolig mye. Vi har samlet informasjonen du leter etter og trenger.

Dette gjør en kiropraktor

En kiropraktor bruker mye tid på å finne riktig diagnose. Selv om du har vondt et sted, betyr ikke det at selve årsaken ligger et annet sted. Deretter skal han eller hun finne riktig behandling for det, og passe på at du blir frisk så fort som mulig.

 

En viktig del av behandlingen vil være å gi deg mye veiledning, gode råd og stor oppfølging. Det kan tenkes at behandleren gir deg et treningsprogram, eller veiledning om trening – slik at du kommer deg skikkelig igjen. Det er også stor sannsynlighet for at du vil få en del øvelser som du selv utfører daglig. Da vil du også få oppfølging rundt dette, og nye øvelser dersom du føler at noen av dem ikke fungerer for deg.

 

Ved betennelser er kostholdet utrolig viktig for å redusere smerten og selve betennelsen. Derfor vil også kostholds-råd være en del av behandlingen hos kiropraktor. Han eller hun vet hva slags forandringer du må gjøre, hva du må holde deg unna, og hva du bør få i deg mer av.

 

En kiropraktor bruker først og fremst hendene sine for å behandle deg. Det kan hende du har hørt om andre som har fått nakken eller andre steder «knekket opp» av en kiropraktor. Dette er ikke noe å være redd for, de vet akkurat hva de driver med og hva som er den beste behandlingen for akkurat deg.

Henvisning til kiropraktor

Du trenger ikke henvisning for å få time hos kiropraktor, men mange velger å gå via fastlegen sin. Dette kan ofte ta lengre tid, og det kan lønne seg å finne en kiropraktor selv. Når man har en plage er det viktig å få hjelp fort. Vær oppmerksom på at en kiropraktor kan sykemelde deg i opptil 12 uker. Han eller hun kan også henvise deg til nødvendige undersøkelser. Som for eksempel røntgen og MR. Du kan med andre ord føle deg trygg på at du får en helhetlig behandling.

Sykemelding opp til (uker)

Kiropraktor frikort

Helfo gir støtte til behandling hos kiropraktor, men denne behandlingen gir ikke rett til frikort. Det er også slik at støtten du får er den samme uansett hvor mye det koster hos kiropraktoren. Altså kan det lønne seg å sammenligne pris, siden delen du får dekket er statisk.

Hva skyldes den «skumle» lyden?

Når man blir behandlet hører man noen litt rare lyder. Disse «knekkelydene» kan for noen virke litt skremmende og skumle. Det finnes en veldig enkel forklaring, og det er ikke selve leddene dine som knekker. Lyden kommer faktisk fra små luftbobler som dannes og frigjøres fra leddet. Altså er dette helt normalt og du trenger ikke være redd.

Disse smertene kan behandles av kiropraktor

Har du store smerter i muskler eller ledd, kan du ta deg en time hos kiropraktor. Dersom det skulle være et problem de ikke behandler, vil de kunne hjelpe deg videre. Dette er noe av det kiropraktorer behandler: tennisalbue, golfalbue, musearm, bekkenlåsing, lumbago, isjias, skuldersmerter, nakkesmerter, nakkesleng, hodepine, migrene, whiplash, kjevesmerter, kolikk og voksesmerter. De kan også behandle mye mer enn dette. Ikke vær redd for å ta kontakt. Behandleren vil bruke mye tid på å finne ut hvorfor du er der og hva du trenger hjelp til. Hvis ikke personen du har kommet til sitter på svaret blir du sendt videre til en som har det!

Kan jeg ikke bli bra selv?

Dette er helt sikkert et spørsmål mange stiller seg og det er ikke så rart. I en perfekt verden ville alle smerter gått vekk ved hjelp av et lite knips. Selv om det finnes en god del ting man kan gjøre selv, for å lindre smerter, er det ofte slik at vi trenger helsepersonell for at selve årsaken/skaden skal forsvinne helt. Husk også på at noen smerter blir kroniske, fordi de ikke blir behandlet i tide. Du bør derfor ikke tenke at dette er noe du kan fikse selv, du burde heller komme deg til en kiropraktor så fort som mulig. Da blir du fortere bedre, og kan igjen gjøre alle de tingene du gjorde før du fikk store smerter.

 

Viktig for livskvaliteten

Smerter i muskler og ledd påvirker humøret vårt i stor grad. Det gjør rett og slett mye med livskvaliteten. Dersom smerten i tillegg stopper deg fra å gjøre mye du elsker, blir ting ganske håpløst etter hvert. Smerte som ikke er lett for andre å se, er ofte smerte man ikke får noe særlig forståelse for. Dette er enda en god grunn til å oppsøke kiropraktor. De har behandlet så mange mennesker, og så mange smerter, at de vet akkurat hvordan du har det. Denne forståelsen vil gjøre mye for deg. Når du er ferdig behandlet vil du merke det på både humør og den generelle livskvaliteten. Helse er viktig for oss, sånn er det bare!

Dette gjør du nå

Hvis du er en av de som trenger kiropraktor kan du enkelt bruke vår side. Vi hjelper deg til å finne stedet som er riktig for deg, der du kan få den beste behandlingen. Du fyller ut din informasjon og spørsmål du måtte ha, deretter får du flere tilbud du kan velge mellom. Mange har spart penger på dette, fordi det er så enkelt å sammenligne prisen.

Oppfordring

Ikke vent med å få hjelp dersom du sliter med plager i muskler eller ledd. Disse smertene gjør utrolig mye med oss, og det er ikke noe vits å bare vente på at det skal bli bedre. Veldig ofte trenger vi hjelp fra fagfolk, og kiropraktorer er eksperter på muskler og ledd. Ikke vent, ta kontakt med en ekspert nå. Kanskje finner du ut at det var enklere enn du trodde å behandle denne plagen!

Les flere artikler om kiropraktor

Alt om hekseskudd

Hekseskudd kan være utrolig smertefullt i tillegg til at det kan påvirke hverdagen i stor grad. Hekseskudd blir også omtalt som lumbago. Dette er det du trenger å vite om tilstanden/lidelsen.

Les mer