Synskirurgi for dine øyne

Helsetjenester artikler
Jakub Domagala

Stadig flere forbedrer synet ved hjelp av synskirurgi. Over 15 000 nordmenn tyr til synskirurgi i året.

Synslaser for myopi, hypermetropi og astigmatisme

Synslaser er en behandling for deg under 45 år, som enten er nærsynt (myopi), langsynt (hypermetropi) eller har skjeve hornhinner (astigmatisme).

De vanligste metodene for synslaser er LASIK (Laser Assisted in Situ Keratomileusis), PRK (fotorefraktiv keratektomi) og LASEK (Laser Sub-Epithelial Keratomileusis). Videre finnes det også andre metoder som IntraLase som skal være enda tryggere og mer skånsomt enn tidligere teknologi.

Linseimplantat (ICL)

ICL er et alternativ for deg som har store synsfeil (under -10 og over +4) eller for tynne hornhinner til synslaser. ICL er operasjon der en slags kontaktlinse opereres over øyets egen linse. ICL korrigerer nærsynthet (myopi), langsynthet (hypermetropi) og skjeve hornhinner (astigmatisme). Dette er en reversibel løsning med høy optisk kvalitet.

Linsebytte (RLE)

RLE er en behandling for deg over 55 år med presbyopi (alderssyn). RLE går ut på at øyets naturlige linse byttes ut med en kunstig linse. Om du har brukt lesebriller lenge og likevel ser uklart på avstand, passer denne metoden godt. Med ulike linseteknologier vil en klinikk ha muligheten til å finne det mest optimale for dine øyne.

Operasjon av katarakt

Katarakt (grå stær) er en sykdom som gjør linsen uklar og synet blir gradvis svekket. Sykdommen gir økende synsreduksjon og synsforstyrrelse, og operasjon er eneste utvei for å unngå synstap og se klart igjen. Operasjon for katarakt er den mest utførte operasjonsmetoden i verden, og tar kun 15 minutter på hvert øye.

Vurderer du synskirurgi?

Første skrittet for vurdering av synsoperasjon er å ta en uforpliktende forundersøkelse hos en klinikk. Da vil du få en grundig utredning av synet ditt av en synskirurg. Videre vil du bli presentert for operasjonen som passer dine øyne best. Videre vil du få svar på alle spørsmål du har rundt både operasjon og pris.

De ulike klinikkene tilbyr ulike synsoperasjoner. Vi anbefaler deg derfor å hente inn informasjon fra flere klinikker og sammenligne før du bestemmer deg for en operasjon eller ikke. Dette gjør du enkelt i dette skjemaet.

Få tilbud på synslaser nå!

Søk opp og sammenlign synslaser-klinikker.
Motta informasjon gratis og uforpliktende.