Slik får du en bedre opplevelse av helsevesenet

Linda Therese Stadeløkken

Vi i Norge er heldige som har et helsevesen som tar vare på oss, likevel hender det at vi har dårlige opplevelser når vi trenger hjelpen som mest. En privat helseforsikring kan være løsningen på dette. Har du vurdert det?

Noen har helseforsikring i jobben

Det er en del av oss som er såpass heldige at vi har en god helseforsikring gjennom jobben. Denne forsikringen gir en helt enorm trygghet, en trygghet flere ønsker seg. Helsevesenet er der for å hjelpe, det handler om å bruke det riktig.

Snik i køen hos helsevesenet

Selv om man ikke liker tanken på å snike, kan de fleste være enige om at det er en god følelse å komme rasket til målet når behovet er stort. I en situasjon der man trenger helsevesenet, trenger man også muligheter. En mulighet til å snike i køen kan bety utrolig mye dersom man er skadet eller syk. Du er helt sikkert enig i at du hadde ønsket at moren eller faren din skulle komme helt først i køen, dersom en av dem var syke. Dette bør du sikre både for deg selv og familien din.

 

Når man betaler for det, så kan man snike. Man får flere muligheter servert, enn man i utgangspunktet hadde. Forsikringsselskapet vil hjelpe deg hele veien hvis du har en forsikring, og passe på at du får den oppfølgingen du trenger. Høres ikke det fristende ut?

Vi har alle ventet flere timer på legevakta

De fleste av oss har vært innom legevakta en eller flere ganger i løpet av livet. Denne ventetiden kan føles helt grusom, selv om det bare dreier seg om en mindre skade. Dersom man er alvorlig syk og trenger større helsehjelp, da vil man unngå en slik ventetid. Derfor bør man vurdere å gjøre tiltak som fører til at man kan snike i køen hos helsevesenet. Privat helseforsikring er et slikt tiltak, eller du kan oppsøke en klinikk og betale for tjenesten selv.

det norske helsevesenet og privat helseforsirking

Vær tryggere en bilen din

Dersom du har en flunka ny bil i garasjen din, som du elsker, er sannsynligheten stor for at du har en god forsikring på den. Dersom det skulle skje noe, vet du at både du og verdiene dine er trygge. Så hvorfor ikke tenke slik når det kommer til din egen helse? Ved å forsikre deg selv, har du muligheten til å komme raskere frem i helsevesenet.

Ikke bare raskere

Selv om tid kanskje er noe av det aller viktigste dersom man blir syk eller skadet, er det også andre faktorer som spiller inn. Helseforsikring gir deg tid, i tillegg til at du blant annet kan få spesialisthjelp. Operasjon, sykehusbehandling, rehabilitering og behandling hos kiropraktor og fysioterapeut er noe av det du kan få, dersom du har helseforsikringen i orden. Dette garanterer deg med andre ord en mye bedre opplevelse av helsevesenet, enn om du ikke har en slik forsikring.

Det kan lønne seg at flere i samme husholdning skaffer seg forsikring

Dersom du nå ønsker å kjøpe deg garantien om en god opplevelse av helsevesenet, har du sikkert allerede tenkt på at det er flere i din husholdning som trenger den samme garantien. Da er det lurt å skaffe seg forsikringen samtidig og hos samme forsikringsselskap. Dette kan gi deg en god rabatt. Pris er alltid viktig, så slike ting er lurt å tenke på før du tar valget.

 

Forskjell på virkedagene

Før du bestemmer deg for hvilket forsikringsselskap du skal gå for, bør du ta en titt på vilkårene. En av de tingene som skiller avtalene fra hverandre, er forskjell på virkedagene. Finn gjerne det forsikringsselskapet som tilbyr deg hjelp raskest!

Helsevesenet er utrolig viktig

Har du noen gang tenkt på hvor viktig helsevesenet faktisk er? Det kan hende du har tenkt (og forhåpentligvis har du rett) at sykdom eller større skader aldri vil ramme deg eller dine. Dessverre er det slik at ingen av oss kan forutsi fremtiden. Helsevesenet er der for å hjelpe oss, dersom noe skulle skje. Det er en trygghet. En helseforsikring er en enda større trygghet, som egentlig bare minner oss på hvilken fantastisk jobb helsepersonell gjør – og hvor viktig denne jobben er for våre liv. Ikke glem hva helsevesenet betyr for oss, ikke glem at du trenger trygghet i hverdagen.

Dette må du vite om helsevesenet

Det er ikke bare en forsikring som er viktig. Du burde også bruke litt tid på å faktisk sette deg inn i helsevesenet. Har du noen plager nå du lurer på? Finn ut hvor, hvordan og når du kan få den beste hjelpen. Det er ikke sikkert at det er fremtiden det er snakk om, det kan hende du allerede har noen behov som helsepersonell kan hjelpe deg med. I Norge er vi heldige og har mange valg. Det offentlige hjelper oss med mye, og det private gir oss en rekke gode tilbud. Kanskje kan du få hjelp til å løse et problem du har eller en plage du sliter med.

 

Det finnes mange privatklinikker som står klar til å hjelpe deg. Her møter du mennesker som strekker seg langt for at du skal bli fornøyd med tjenesten de leverer.

 

Nå i 2017 er det mange som «går noen ekstra skritt» i form av at de velger synskirurgi eller plastisk kirurgi for å øke livskvaliteten. For mange av oss vil dette kunne gjøre en stor forskjell for hvordan livet blir videre. Heldigvis finnes det mange muligheter og mange klinikker. Dersom du vurderer dette, burde du lese mer om det. Du kan motta informasjon og uforpliktende tilbud hvis du ønsker det.

Slik får du altså en bedre opplevelse av helsevesenet

Nå har du trolig skjønt at det kan være lurt å skaffe seg en forsikring, slik at du har muligheten til å snike i køen. Dersom du allerede er i en situasjon der du trenger helsehjelp eller oppfølging, kan du vurdere det private. Dette gir deg mange valg og mange muligheter. Du kan enkelt finne den legen eller behandleren som passer deg og ditt behov aller best. Pris, område og fasiliteter er ting som avgjør når du skal velge, så husk å finne ut av hva du ønsker.

Les flere artikler om helseforsikring

Helseforsikring blir stadig mer vanlig

Det kommer stadig nye leverandører av helseforsikring, og markedet er i vekst. Det betyr at det blir stadig flere leverandører for deg som forbruker til å velge mellom. Men hva skal du egentlig se etter i en helseforsikring?

read more