Slik får du bedre helse

Linda Therese Stadeløkken

Egen helse er noe av det viktigste vi kan ta vare på. Det er helt avgjørende med god helse. Derfor bør man vurdere noen tiltak som kropp og sinn setter pris på. Har du for eksempel en god helseforsikring? Det kan være veldig lurt!

Hva er god helse

God helse er så mye, men mest av alt er det å føle seg trygg på at helsen ikke fort går nedover. Det handler egentlig om å ta vare på seg selv, hver eneste dag. Selv kan vi gjøre små ting for å ta vare på oss selv. Vi kan ha fokus på kosthold og trening, vi kan gjøre ting som gjør oss glad, og vi burde passe på stressnivået i hverdagen. Alt kan ha en innvirkning. Det er også noen andre ting det kan være lurt å ha fokus på. For eksempel om man trenger noe hjelp eller oppfølging av noe slag for å øke livskvaliteten – kiropraktor, psykolog, fysioterapeut eller lignende. En en annen ting er å sikre oss selv med en god helseforsikring. Da ligger man godt an. God helse er å være trygg. God helse er tenke videre – fremover.

Bli frisk raskere

Hvis du ikke er en av de heldige som har en helseforsikring gjennom jobben, bør du definitivt vurdere å skaffe deg en privat helseforsikring. Hovedgrunnen til dette er at du skaffer deg selv en større sjanse til å bli frisk raskere. Det er nemlig slik at en helseforsikring gir deg hjelp mye fortere – du får faktisk lov til å snike litt i køen. Eller sagt på en annen måte: Du slipper køen fordi du plutselig har flere muligheter, flere valg og et støtteapparat som hjelper deg.

God helse med helseforsikring

Så godt som alle passer på å ha reiseforsikringen i orden hvis man skal på ferie. Fordi man vil være trygg dersom det skulle skje noe på reise. God helse får du med en helseforsikring. Det vil si: Selvfølgelig kan ikke en forsikring gjøre at du unngår sykdom eller skade – men en slik magi finnes  jo heller ikke. Helseforsikringen gjør at hvis du havner i en slik situasjon (sykdom eller skade), så får du den hjelpen du trenger. Og du får hjelp mye fortere enn om du skal basere deg på den offentlige helsetjenesten.

Bedre muligheter

Tid er det viktigste. Og tid får man av en helseforsikring. I tillegg er du sikret at du får flere muligheter. For eksempel vil noen av forsikringene gjøre at du kan få behandling i utlandet, dersom det trengs. Uten en slik forsikring har du ikke de samme mulighetene. Det vil være så godt som umulig å spare opp nok til at man kan være 100% trygg på at man alltid har de beste løsningene tilgjengelig om noe skulle skje. Behandling i utlandet er noe av det som kan koste ekstremt mye, og det er kan også dreie som rehabilitering eller spesialisthjelp. Selv om det er en utgift med forsikringer, gir det oss på sett og vis også økonomisk trygghet. Bedre muligheter, rett og slett.

Tryggere fremtid

Bedre helse er å kunne vite at man har muligheten til å bli bedre raskere. Det handler om en tryggere fremtid. Det handler om å forberede seg på at ting kan skje, mens man håper på at helsen holder seg god lenge. Hvis du er en av dem som er veldig opptatt av kosthold og trening, bør du også være opptatt av å ha en god helseforsikring. Det er det samme som å være opptatt av å bli rask fort, om man er syk.

Ta vare på familien

Det kan være veldig smart å skaffe hele familien en helseforsikring. Slik at dere er trygge alle sammen. Noen forsikringsselskap vil da tilby en rabatt, hvis flere i samme husstand velger å tegne forsikring. Du vil at du skal være trygg. Du vil at barna dine skal være trygge. Du vil at ektefellen skal være trygg. Skaff alle en forsikring samtidig.

 

Flere og flere bedrifter tegner helseforsikring

Det at flere og flere bedrifter velger å skaffe helseforsikring til sine ansatte, tyder på at mange har sett hvor viktig det kan være med en slik trygghet. En arbeidsgiver er og bør være opptatt av helsen til sine ansatte. Ved å ha dette tilbudet til de som jobber på arbeidsplassen, forteller de oss at god helse er noe de ser på som viktig. De forteller oss også at god helse faktisk betyr at man skal være trygg på at man får god hjelp, fort. Når mange arbeidsgivere ønsker dette, bør dette være en åpenbaring: Privat helseforsikring kan være veien å gå for å sikre sin egen helse, dersom man ikke har et slikt tilbud eller avtale gjennom jobben.

Ikke vent

Mange forsikringsselskaper beregner prisen ut fra blant annet alder. Dette er et sterkt argument for å skaffe seg den helseforsikringen man ønsker så fort som mulig. Det finnes ikke noen god grunn til å vente, derfor er det et poeng å være en av de som bestemmer seg kjapt og får det gjort.

slik faar du bedre helse

Slik får du altså bedre helse

Det at god helse er viktig, kan ikke bli nevnt ofte nok. Livskvaliteten vår blir høyere eller lavere ut fra hvordan helsen vår er, bedre helse betyr høyere livskvalitet.

 

Vi får det bedre ved å ta vare på vår egen helse. Selv om det er mange små ting vi kan gjøre og tenke på hver eneste dag, er det én stor ting vi kan gjøre nå. Det er å tegne helseforsikring. Det trenger ikke ta lang tid, og det er ikke slitsomt. Har du først gjort det, trenger du ikke tenke mer på det. Da går alt av seg selv, og du kan føle deg trygg.

 

Det kan lønne seg å sammenligne både pris og vilkår før du tar valget. Heldigvis er også dette enkelt. Det er på tide å investere i fremtiden, synes du ikke?

 

Når valget er tatt, har du gjort noe lurt for deg selv og egen helse.

Les flere artikler om helseforsikring

Helseforsikring blir stadig mer vanlig

Det kommer stadig nye leverandører av helseforsikring, og markedet er i vekst. Det betyr at det blir stadig flere leverandører for deg som forbruker til å velge mellom. Men hva skal du egentlig se etter i en helseforsikring?

read more