På tide å skaffe seg behandlingsforsikring?

Hilde-Marie Guran Frantzen

Vi i Norge er heldige. Vi har et godt offentlig helsevesen. Derfor føler mange seg trygge på at de får den hjelpen de trenger, dersom de blir syke eller skadet. Hjelp får du, men noen ganger er det lange ventelister og køer. Derfor kan behandlingsforsikring være et godt alternativ.

Det er ikke sikkert du har tenkt så mye på dette før, men det kan være lurt å lese litt om behandlingsforsikring. Da kan du lettere ta en avgjørelse på om dette er noe du ønsker å investere i. For ja, det er en investering. En trygghet som gjør hverdagen bedre.

Hvorfor skal man ha behandlingsforsikring?

En behandlingsforsikring har som formål å sikre deg rask og god behandling. Det vil si at du slipper store ventelister og lange køer, dersom du for eksempel blir alvorlig syk. For hvis du skulle bli syk, da handler det om tid. Det handler om å få hjelp fort.

Mange behandlingsforsikringer dekker utgifter til fysioterapi, kiropraktor, psykolog, legespesialist, operasjon og annen behandling på sykehus – og ofte er du garantert behandling innen bare et par uker. Dette er en trygghet mange ønsker seg. Husk at du må sammenligne vilkår, og finne den avtalen som passer deg best.

Store fordeler med behandlingsforsikring

Har du en behandlingsforsikring blir alt mye enklere dersom du blir syk. De fleste forsikringsselskap tilbyr avtaler hvor du enkelt sender dem en henvisning fra legen din – og så fikser de resten. De bestiller for deg. Du har også muligheten til å få en personlig sykepleier som passer på at du kommer til riktig spesialist. Det beste er at denne sykepleieren da ordner med alt det praktiske, slik at du slipper. De aller fleste behandlingsforsikringer garanterer deg en utrolig rask behandling, og du slipper å betale egenandel. Dette er ting du bør sjekke med forsikringsselskapet, før du velger å tegne en avtale med akkurat dem.

Når skal man skaffe seg behandlingsforsikring?

Svaret på dette er at det kan være lurt å skaffe en behandlingsforsikring så fort som mulig. Det er best å skaffe seg en slik en i ung alder. Det er ikke noe vits å vente, da kan det hende det plutselig blir for sent. Man vet aldri når man kommer til å få bruk for en slik forsikring. Med andre ord: Få deg en behandlingsforsikring med en gang du har mulighet til det. Det kan også være verdt å merke seg at mange av forsikringsselskapene beregner pris ut fra alder, derfor blir det billigere jo tidligere du tegner en behandlingsforsikring.

Finn først ut om du har behandlingsforsikring gjennom jobben

Det er flere og flere bedrifter som bestemmer seg for å gi sine ansatte mer trygghet i hverdagen. De velger da å tegne behandlingsforsikring eller en annen form for helseforsikring. Det kan derfor være lurt å sjekke opp om dette gjelder deg, og i så fall hva denne forsikringen dekker eller ikke dekker. Kanskje føler du behov for å tegne en ekstra forsikring, men det kan også hende at du har den tryggheten du trenger. Det kan være godt å vite om dette.

Ikke kjøp uten å vite

Du hadde ikke kjøpt deg et par nye sko uten å vite at de passer, og du kjøper ikke en bil uten å være sikker på valget. Det samme gjelder når det kommer til behandlingsforsikring. Du bør ha undersøkt hvilke selskap som tilbyr hvilke avtaler, og hva slags vilkår du ønsker. Sammenlign også på pris, slik at du er helt sikker på at du ikke betaler for mye.

Slik bruker man forsikringen

Uansett hvilket forsikringsselskap du velger, har de et eget nummer du kan ringe. Da får du raskt hjelp og de forteller deg hva som må til. Det er også mange selskaper som gir deg muligheten til å registrere saken på selskapets nettside – her kan du også laste opp nødvendig dokumentasjon (for eksempel henvisning fra lege). Husk at du må fylle ut et fullmaktsskjema, slik at selskapet skal kunne ha muligheten til å ordne det praktiske for deg. Merk at du alltid trenger en godkjennelse fra ditt forsikringsselskap før du tar imot behandling. Du kan ikke få dekket utgiftene ved å sende inn kvitteringer i etterkant, uten å ha snakket med dem på forhånd. Forsikringsselskapene skal gi deg god hjelp, og de skal være raske til å behandle saken din. En behandlingsforsikring skal uansett avtale, gjøre deg trygg på at du får hjelp fort.

En unik trygghet

Det siste man trenger når man blir syk, er nettopp det å måtte vente. Dessverre er det lange køer og store ventelister. Det å ha muligheten til å velge det private, det er en unik trygghet. Derfor skal man ikke undervurdere det en behandlingsforsikring faktisk gir deg. Du får flere muligheter – det er viktig i en vanskelig situasjon. Dette vil også gi en unik trygghet til alle som er glad i deg, og som står deg nær.

Hvem har behandlingsforsikring?

Det er ikke slik at det er en spesiell type mennesker som har behandlingsforsikring. Egentlig er det trolig noe de fleste av oss burde ha. Man må selvsagt håpe og tro at man unngår sykdom eller skade, men faktum er at det kan skje oss alle. De som velger å tegne behandlingsforsikring er de som vil være sikre på at de får hjelpen de trenger, i tide. Altså kan hvem som helst, som ønsker å føle seg trygg og sikret, ha behandlingsforsikring.

Hva gjør jeg hvis jeg har bestemt meg for å tegne behandlingsforsikring?

Hvis du nå tenker at dette er noe du bør skaffe seg, så er ikke prosessen vanskelig. Det viktigste er å sammenligne avtaler og pris – slik at behandlingsfosikringen er tilpasset deg og ditt behov. Bruk noe tid på å sammenligne, deretter er det enkelt å ta kontakt med forsikringsselskapet du har valgt. De gjør den største delen av jobben!

Les flere artikler

Helseforsikring blir stadig mer vanlig

Det kommer stadig nye leverandører av helseforsikring, og markedet er i vekst. Det betyr at det blir stadig flere leverandører for deg som forbruker til å velge mellom. Men hva skal du egentlig se etter i en helseforsikring?

Les mer

Alt om hekseskudd

Hekseskudd kan være utrolig smertefullt i tillegg til at det kan påvirke hverdagen i stor grad. Hekseskudd blir også omtalt som lumbago. Dette er det du trenger å vite om tilstanden/lidelsen.

Les mer