Hvilken privat helseforsikring er best?

Linda Therese Stadeløkken

Hver gang man vurderer å skaffe seg en ny forsikring dukker det opp flere spørsmål enn svar. Pass på at du vet det du trenger å vite, før du bestemmer deg.

Flere og flere ser verdien i å skaffe seg en egen helseforsikring. Ettersom køer og ventetid kan skape problemer, er det ikke rart at mange ønsker å gjøre en slik vurdering. Men hvordan finner man egentlig den beste private helseforsikringen? Vi prøver å hjelpe deg videre!

Privat helseforsikring

I Norge finnes det mange ulike forsikringer. De fleste av oss velger et godt knippe med forsikringer for å gjøre hverdagen noe tryggere. Det er godt å vite at det finnes et sikkerhetsnett, dersom noe skulle skje. Vi vil ikke kunne ha samme trygghet ved å kun spare.

En privat helseforsikring er noe flere og flere vurderer. Dette er i hovedsak fordi vi ser at helsekøene er lange – det betyr ventetider som kan ha mye å si for helsa vår. Dersom man blir syk eller skadet, finnes det ikke noe som er mer viktig enn tid. Vi trenger behandling fort, og vi ønsker å føle oss trygge.

En privat helseforsikringen er for mange løsningen på dette problemet. Det er løsningen på den enorme ventetiden som kan dukke opp i det offentlige helsesystemet. Også flere bedrifter velger å sikre sine ansatte ved å kjøpe forsikringspakker som inneholder en eller annen form for helseforsikring.

Helseforsikring i Norge

I Norge har vi et såpass godt helsevesen at absolutt alle som virkelig trenger hjelp, skal få det. Likevel er det slik at helsevesenet får gjort lite med ventetiden dersom det er mange som står i kø.

Det finnes de som mener at det er helt bortkastet med en helseforsikring i Norge, dette er på bakgrunn av det gode helsevesenet vi har. Hvor vidt dette er et godt argument for å droppe denne typen forsikring, er opp til hver og en. Forsikringsselskapene melder stadig om et høyt antall som faktisk får bruk for helseforsikringen de har tegnet – dette tyder på at det for mange har vært verdt pengene.

Mange av forsikringene kommer med en garanti om hvor fort du skal få hjelp, dette er en sikkerhet mange ønsker seg.

Pris på helseforsikring

Vi kommer ikke utenom å lure på hvor mye det vil koste oss å skaffe en privat helseforsikring. For mange er denne utgiften noe som skal passe inn i et budsjett. Det er lurt å være oppmerksom på at prisen varierer, og at du til en viss grad kan velge hva slags løsning du vil gå for. De ulike selskapene har ulike helseforsikringer, og disse har selvfølgelig ulik pris.

Det beste du kan gjøre er å innhente konkrete priser – pass da på at det er den faktiske totalsummen du får oppgitt. Det kan også være lurt å sammenligne priser – det kan du spare penger på.

 

Behandlingsforsikring

Innenfor feltet helseforsikring finnes det ulike forsikringer du kan velge mellom. Behandlingsforsikring er en av de typene du kan velge mellom, denne er i hovedsak for de som kun ønsker å være forsikret når det kommer til selve behandlingstiden. Altså er dette en forsikring som gjør at du kan «snike i køen» – du slipper ventetiden. Denne forsikringen må ikke forveksles med andre typer helseforsikringer, det er mange av forsikringene som gir en bredere dekning. For eksempel ved at du får en større utbetaling dersom du skulle bli alvorlig syk eller skadet.

du slipper ko som kan skape problemer

Ulykkesforsikring/Sykdomsforsikring

I tillegg til behandlingsforsikring finnes det også en del forsikringsavtaler som har fått navn som ulykkesforsikring og sykdomsforsikring. Hos noen selskaper kan disse hete noe annet, men innholdet er ofte cirka likt.

En ulykkesforsikring skal gi økonomisk sikkerhet i en situasjon der man blir alvorlig skadet i en ulykke. Det kan være snakk både en engangsutbetaling og penger til behandlingsutgifter i en gitt periode. Husk å lese vilkårene nøye og sjekke opp hva ulykkesforsikringen faktisk dekker.

En sykdomsforsikring heter ofte «kritisk sykdomsforsikring». Denne vil også gi deg en engangsutbetaling (summen kan variere) – denne utbetalingen skal gis ved alvorlig sykdom. Mange velger en slik forsikring fordi de ønsker å ha handlingsfrihet og økonomisk trygghet dersom det skulle skje noe.

Forsikringsselskapene

Det finnes både store og små forsikringsselskaper man kan velge mellom. Mange velger å tegne helseforsikringen sin samme sted som de har sine andre forsikringer. Vær oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis er lønnsomt, noen ganger kan det være lurt å sjekke priser hos konkurrentene til det forsikringsselskapet du har hatt til nå. Under nevner vi noen av de store forsikringsselskapene som leverer helseforsikring. Felles for dem alle er at du kan velge ulike «pakker» eller avtaler.

Storebrand helseforsikring

Storebrand forteller sine potensielle kunder at en helseforsikring handler om å få rask behandling – livet ut. Storebrand har delt opp sine forsikringer i tre: Basis, Pluss og Topp. Med andre ord kan du velge dekning selv, og du har da stor mulighet til å påvirke prisen i den retningen du selv ønsker. Det kan være lurt å gå noe opp i pris, for å ha en bedre dekning – altså en tryggere hverdag.

Tryg helseforsikring

Mange kjenner til Tryg, og ikke overraskende mener de at en helseforsikring handler om å være trygg. De leverer mange ulike forsikringer innenfor helse-kategorien. De har også fokus på å levere gode forsikringer til/for barn. Som en familie kan det være lurt å vurdere å forsikre alle sammen, både store og små. Dette bør i så fall gjøres samtidig.

Vertikal helseforsikring

Vertikal har det fortrinnet at de lar deg bestemme ventetiden helt selv. Det vil si: Dersom du velger den mest kostbare løsningen, er du sikret å få time hos legespesialist innen 7 dager, og behandling innen 10 dager. Du har også muligheten til å heller velge å betale en mindre sum per måned, da er du sikret time hos lege innen 10 dager, og behandling innen 20 dager.

Denne løsningen er veldig praktisk for mange – alle kan få det slik de vil og på den måten som passer lommeboken best.

Gjensidige helseforsikring

Hos Gjensidige kan du for eksempel velge mellom Livsforsikring, Alvorlig Sykdom, Behandlingsforsikring Pluss og Helse 55. Med andre ord har du mange valg, og uansett hvilken situasjon du er i, vil du finne en forsikring som passer akkurat deg og ditt behov.

Familier og barn

Det kan være at mor eller far i familien er forsikret gjennom jobben. Da kan det være lurt å vurdere om man skal skaffe barna sine en god helseforsikring. Ofte lønner det seg veldig å få slike forsikringer i ung alder. Dette vil også være en enorm trygghet for hele familien.

For barn er det også mulig å velge mellom ulike forsikringer, man kan velge det som passer best. Mange velger en stor dekning når de skal forsikre barna sine – for å være enda litt tryggere.

Hvilken er best

Alle lurer på hvilken forsikring som er best, altså hvilken forsikring det er lurt å velge. Det er ikke rart at mange ønsker å sikre seg markedets beste private helseforsikring – dette er tross alt noe man skal bruke penger på og noe man ønsker at skal leve opp til de forventningene man har.

Det beste rådet når det kommer til å finne den beste forsikringen er å finne ut av hva man selv ønsker. Hva slags behov man har og hvor stor dekning som er best å ha – for akkurat deg.

Det lønner seg med andre ord å ta en titt på de ulike avtalene, lese litt om disse og gjøre seg opp en mening om hva som er viktig når det kommer til dekning. Deretter er det selvfølgelig også viktig å tenke litt på pris. Ved å se på ulike selskaper, kan du også sammenligne de ulike prisene.

 

Uansett hvilket av forsikringsselskapene du velger blant de vi nevnte over, kan du være sikker på at du får en god forsikring. Det er trygge og anerkjente forsikringsselskap som strekker seg langt for å ta var på sine kunder.

du slipper ko som kan skape problemer

Forsikring via jobben

Hvis du er en av dem som har fått en eller annen helseforsikring gjennom jobben, burde du være nøye med å undersøke hva denne forsikringen faktisk dekker. Flere og flere bedrifter velger å ha gode forsikringer for sine ansatte. Før man slår fra seg å skaffe en privat helseforsikring bør man være helt sikker på at den jobben har skaffet har den dekningen man ønsker. Den dekningen som gjør at man kan føle seg trygg. Vær nøye med å lese vilkår og med å gjøre deg kjent med de forsikringene du måtte ha gjennom arbeidsplassen.

Vår tjeneste

Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste private helseforsikringen for deg og din familie. Vår tjeneste er til for at du skal slippe å ringe rundt til en haug med forsikringsselskaper for å skaffe tilbud, informasjon og priser. Du kan enkelt følge stegene på vår side, og da vil du innen kort tid motta de tilbudene du trenger.

Etter at du har mottatt disse, er det du som er sjefen. Det er fullt og helt ditt valg. I ro og fred kan du se på de prisene du har fått oppgitt og velge den forsikringen som er best for deg.

Les flere artikler

Helseforsikring blir stadig mer vanlig

Det kommer stadig nye leverandører av helseforsikring, og markedet er i vekst. Det betyr at det blir stadig flere leverandører for deg som forbruker til å velge mellom. Men hva skal du egentlig se etter i en helseforsikring?