Hva vet du om helseforsikring?

Hilde-Marie Guran Frantzen

Kan du egentlig nok om helseforsikring? Har du helseforsikring? I så fall kan du gjerne undersøke om den er god nok, og om du eventuelt betaler for mye. Dersom du ikke har helseforsikring, burde du skaffe deg en. Uansett burde du vite hva en helseforsikring gir deg.

Det er ikke alle som vet nok om denne type forsikring. Mange har kanskje ikke vært innom tanken om at de trenger det. Flere og flere skaffer seg helseforsikring, fordi de ønsker å unngå kø og få rask hjelp dersom de skulle bli syke. Mange av forsikringene garanterer at du får hjelp i løpet av bare noen dager. Noen av forsikringsselskapene lar deg også velge. Du kan betale en mindre sum i måneden, dersom du vil vente litt lenger. De som er opptatt av å få hjelp så fort som overhode mulig, har muligheten til å øke det månedlige beløpet. Dette gjør at alle får den ordningen de ønsker. Så får man selv vurdere om man skal bruke mer penger på å være litt ekstra trygg.

Er du forsikret gjennom jobben?

Flere og flere bedrifter skaffer gode helseforsikringer for sine ansatte. Derfor kan det være lurt å undersøke om dette gjelder deg, dersom du ikke er sikker på saken. Det kan også være lurt å ha dette i bakhodet dersom du skal bytte jobb. Sjekk gjerne med potensielle arbeidsgivere om helseforsikring er noe de tilbyr. Hvis du ikke har denne forsikringen via jobben, burde du vurdere å skaffe en selv. Det kan gi deg en utrolig god trygghet i hverdagen. Trygghet betyr mye.

 

Spørsmål mange vil ha svar på:

Hva slags forsikring skal du velge?

Det er mange forsikringsselskap å velge mellom når det kommer til helseforsikring, og man kan velge mellom ulike avtaler. Derfor kan det være lurt å sammenligne vilkår og pris. Slik at du finner den avtalen som passer best. Med en helseforsikring er det mange selskap som garanterer at du får hjelp ved skade eller sykdom, i løpet av 20 dager. Når man tenker på hvor lange køene kan være, vil dette gjøre stor forskjell dersom man skulle trenge hjelp.

Hvem velger å tegne helseforsikring?

Det er en myte at det bare er de rike som tegner helseforsikring. Som nevnt er det bare flere og flere bedrifter som velger å skaffe helseforsikring til sine ansatte. Dette gjelder også privatpersoner. Mange ser stor verdi i å vite om at man er i trygge hender, dersom man skulle bli syk eller skadet. Det å kunne komme lengre frem i en i utgangspunktet lang kø, har stor betydning for mange. Derfor velger mange, på tvers av livssituasjoner og alder, å skaffe seg en helseforsikring.

Hvorfor skal man skaffe seg en helseforsikring?

Du har helt sikkert en god innboforsikring? Du har også sikkert en god bilforsikring? Dette er fordi du ønsker å være trygg. Du ønsker at dine eiendeler skal være sikret ved innbrudd, skader eller ulykker. Så da burde du vel ha samme tanker om deg selv? Hvis du blir syk eller skadet, vil du ha hjelp fort. Og du vil slippe å tenke på penger. Ved sykdom skal fokuset ligge på å bli bedre. En slik type forsikring gir deg nettopp denne tryggheten. Noen andre passer på deg, hvis du blir syk.

Hvilke selskaper tilbyr helseforsikring?

Du har mange forsikringsselskap å velge mellom. Her kommer noen eksempler på hvem som tilbyr helseforsikring: If, Gjensidige, Tryg, Storebrand, Vertikal helse, DNB og Sparebank 1. Dersom du har alle dine andre forsikringer hos ett selskap, kan det være lurt å høre med dem om de tilbyr en god helseforsikring. Husk uansett at det kan være lurt å sammenligne både vilkår og pris. Vær tryggest mulig, til best mulig pris.

Kall det gjerne en god investering

I løpet av livet gjør man mange investeringer. Noen gode og noen dårlige. Mange kjøper seg bolig, som for de aller fleste er en god investering. Vi investerer også tid og penger i andre mennesker, aktiviteter og alt som har med hverdagen å gjøre. Derfor vil det også være smart å investere i egen helse. I det sekundet du har skaffet deg en helseforsikring har du gjort en god investering, du har forsikret deg selv og gjort noe fint for din egen helse. En god helseforsikring vil gi deg mye, dersom du blir syk eller skadet.

En helseforsikring gir deg valgmuligheter når du trenger det som mest

Valg er alltid viktig. Det kan noen ganger være vanskelig å velge. Når det kommer til helse og sykdom, er det viktig å ha gode valg. En helseforsikring gir deg muligheten til å velge. Denne forsikringen sikrer at du kan velge blant de beste, og du kan få hjelp der du er – uten at du blir ruinert. For du har jo da forsikringen, som sikrer deg. Hvis du først har blitt syk, ønsker du å ha muligheter.

Helseforsikringen er den som blir brukt mest

Mange mener at helseforsikringen er den som blir brukt aller mest. Altså den man får mest utbytte av. Dette er i seg selv en god grunn til å skaffe seg en slik forsikring. På den måten har du forsikret det som er aller viktigst for deg: Helsen din.

Det koster ingenting å vurdere helseforsikring

Etter at du har lest deg opp på helseforsikring kan du vurdere om dette er noe du vil skaffe deg. Husk at det er helt gratis å gjøre research og få ulike tilbud fra forsikringsselskapene. Det er aldri dumt å vurdere noe – det er da man finner ut av hva som er det beste valget. Bruk derfor litt tid på å vurdere forsikring.

Jeg har bestemt meg, hva gjør jeg nå?

Så du har bestemt deg for å tegne en helseforsikring? Lurt! Da er det neste skrittet å finne ut hvilket forsikringsselskap du skal gå for og hva slags avtale du skal ha. Du burde sammenligne de ulike avtalene, og finne ut hva slags vilkår som gjelder. Etter det er det selvfølgelig viktig å sammenligne på pris.

Lykke til med å finne den perfekte helseforsikringen!

Les flere artikler

Helseforsikring blir stadig mer vanlig

Det kommer stadig nye leverandører av helseforsikring, og markedet er i vekst. Det betyr at det blir stadig flere leverandører for deg som forbruker til å velge mellom. Men hva skal du egentlig se etter i en helseforsikring?

Les mer

Alt om hekseskudd

Hekseskudd kan være utrolig smertefullt i tillegg til at det kan påvirke hverdagen i stor grad. Hekseskudd blir også omtalt som lumbago. Dette er det du trenger å vite om tilstanden/lidelsen.

Les mer