Hva er helseforsikring?

Linda Therese Stadeløkken

Stadig flere nordmenn skaffer seg helseforsikring fordi de frykter å bli stående i lange sykehuskøer om de blir alvorlig syke. Men hva er egentlig helseforsikring og hvordan kan den hjelpe?

Nordmenn er i utgangspunktet velsignet med et godt velferdssystem som tar godt vare på oss om vi blir syke eller ufør. Vi kan gå til fastlegen og få den hjelpen vi trenger, og vi har en spesialisthelsetjeneste som er til stede når vi har behov for det. Det vil si den skal i hvert fall være tilstede. Men mange som har opplevd å bli syke vil også si at helsevesenet og velferdsordningene kan være en utfordring, fordi det er lange køer. Det er også slik at folketrygden har et begrenset antall av hver operasjon som de kan fordele i løpet av året, både på grunn av kapasitet og økonomi.

Hva er fordelene med helseforsikring?

Det er uten tvil mange fordeler med privat helseforsikring. En god forsikring sørger for at du får den behandlingen du trenger hos privat eller kommunal helsetjeneste, og at du ikke betaler mer enn eventuelle egenandeler. De fleste som leverer helseforsikring har en del tilbud til felles og jo flere av disse tilbudene de har, jo bedre er det for deg som kunde. For eksempel er det gjerne en garanti på at du får spesialistbehandling innen et visst antall dager, gjerne 10 dager. Du får garantier for behandling og/eller operasjon innenfor eksempel 10 eller 20 dager. Akkurat når det gjelder operasjoner kan det noen ganger være ekstremt viktig at operasjonen gjøres innen kort tid, for å forhindre at skadene blir verre. Alle vet at jo lengre du står i kø, jo verre kan skadene bli og du må gjerne behandles med medikamenter i perioden. Du går også gjerne sykemeldt i perioden mens du venter på behandlingen, kanskje så lenge som 6-8 måneder, og det er gjerne snakk om rehabilitering etterpå. Det koster deg og det koster samfunnet mye penger.

Behandling innen (dager)

Rask hjelp gjør deg fortere frisk

Blir man plaget med et eller annet tar det ofte litt tid å komme seg. Ikke minst med lange ventekøer. Med en helseforsikring vil du som sagt få hjelp raskere og komme tilbake til hverdagen igjen. Du vil med andre ord ha en ekstra trygghet. Likevel kan det være prisforskjeller mellom forsikringsselskapene på denne type forsikring. Derfor lønner det seg alltid å få tilbud fra flere og sammenligne. Sammenlign først og fremst vilkårene, deretter pris. Da vil du være sikker på at du får en best mulig helseforsikring, til best mulig pris.

Les flere artikler

Alt om hekseskudd

Hekseskudd kan være utrolig smertefullt i tillegg til at det kan påvirke hverdagen i stor grad. Hekseskudd blir også omtalt som lumbago. Dette er det du trenger å vite om tilstanden/lidelsen.