Har du skuldersmerter? Se hit!

Hilde-Marie Guran Frantzen

Det hender at vi mennesker får smerter som vi ikke helt vet hvor kommer fra. Skuldersmerter er noe mange sliter med. Her kan du lese litt om skuldersmerter og du vil få gode tips.

Dersom skuldersmertene er store og stopper deg fra å gjøre ting du ellers gjør daglig, bør du ikke nøle med å kontakte noen som kan hjelpe deg. En kiropraktor har mye erfaring med slike smerter, og vil kunne finne ut hvorfor du har disse plagene. Han eller hun vil også kunne fortelle deg hva du må gjøre for å bli bedre og hva du må gjøre for å unngå lignende smerter i fremtiden.

Skulderen brukes til så mye

Bruk noen minutter på å tenke på hvor mye og hvor ofte du faktisk bruker skuldrene dine. Da skjønner du fort at det dreier seg om ledd og muskler som har en ufattelig viktig jobb. Det er derfor ikke så rart at disse innimellom blir skadet. Med dette i tankene er det viktig at vi tar godt vare på denne delen av kroppen vår.

Årsaker

Ifølge Norsk helseinformatikk kommer 75% av alle skulderlidelser av en betennelse i supraspinatussenen. Det er en veldig høy prosent. Selv om det ofte kan være en betennelse, kan det også være andre ting. Det kan for eksempel være en stor skade som har ført til disse smertene. Noe av det viktigste når man har store smerter, er å finne årsaken. Da er det også lettere å behandle.

%

Skulderproblemer som kommer av betennelse

Kroniske smerter

Hvis du har hatt samme type smerter i skulderen i tre måneder eller mer, kan den sies å være kronisk. Det er derfor det er viktig å gjøre noe med problemet så fort som mulig. Ikke vent og se an om det blir bedre. Da kan det hende du ender opp med en kronisk smerte, som kunne ha blitt behandlet og ordnet opp i. Kronisk smerte er så absolutt ikke bra for helsen din.

 

Kiropraktorer følger et prinsipp der de mener at jo raskere en person blir behandlet, jo raskere kommer personen tilbake. Dette kan bety at du kommer raskere tilbake til jobb, idrett, trening osv. Noen ganger kan store smerter hindre oss i å gjøre mange ting man må ha gjort, derfor er det viktig å få raskt hjelp. Dette vil både arbeidsgiveren din og familien din sette stor pris på.

Klarer du ikke beskrive smerten helt?

Noen ganger kan det være vanskelig å beskrive skuldersmerter. Hos en kiropraktor kan du føle deg helt trygg på at du vil bli forstått, uansett. Kiropraktoren har hørt mange snakke om sine smerter, og har derfor god erfaring med å finne ut av hva problemet er. Ulike undersøkelser vil også kunne hjelpe til å finne ut av årsaken. Du trenger ikke være redd for å innrømme at du synes det er vanskelig å beskrive smerten du opplever.

Denne behandlingen kan du få hos kiropraktor

Dersom du har såpass store skuldersmerter at du nå har bestemt deg for å gå til en kiropraktor, kan det være greit å vite litt om hva slags behandling du kan få der. Du kan blant annet få leddbehandling, trykkbølge behandling, stabiliserende trening, nevrologiske vurderinger og triggerpunktsbehandling.

En kiropraktor vil også kunne gi deg mange øvelser, råd og veiledning. Du kan få vite om noen gode teknikker, tøyninger og lignende. Du vil også kunne få tips om trening, og hvordan du blir bra fort, uten å få et tilbakefall. Det kan hende den rette behandlingen for deg blir en kombinasjon av de ulike metodene.

Skuldersmerter kan komme fra nakken

Selv om det føles som om man har vondt i skuldrene, er det ikke nødvendigvis helt sikkert  at det er der smertene stammer fra. Noen ganger ligger problemet i nakken, og gir en slags strålende smerte. Da er det vanskelig å peke på akkurat hvor det gjør vondt. Dette er også en viktig grunn til at mange oppsøker kiropraktor – for å kunne være helt sikker på akkurat hvor problemet ligger. Da er det selvfølgelig lettere både å behandle og passe på at det ikke oppstår nye problemer.

Smerter i armene

Noen sliter med at skuldersmerter ofte fører til smerter andre steder også. Det kan for eksempel komme store og strålende smerter utover i armene. Det kan også hende man føler ubehag som hodepine, kvalme og svimmelhet. Også når det kommer til dette, kan det ha mye å si om man søker hjelp tidlig, eller litt for sent. Dersom du har opplevd noe smerte i armene, samtidig som du har hatt smerte i skuldrene, bør du fortelle om dette når du kommer til en kiropraktor.

Lei av å ha skuldersmerter?

Hvis du allerede har hatt skuldersmerter en stund, er det trolig på tide å gjøre noe med det. Slike smerter påvirker humøret i stor grad, og gjør hverdagen til tider håpløs. Har du akkurat fått skuldersmerter, kan det også være lurt å gjøre noe med det – før ting eventuelt skulle bli håpløst eller vanskelig å takle.

Hjelp til å finne klinikk

Her på siden kan du enkelt finne en del artikler om ulike smerter og plager. På denne måten skaffer du deg informasjon, og får råd til hva som kan gjøres. Deretter får du et verktøy som kan være svært nyttig. Du kan enkelt finne den klinikken som er riktig for deg, og den behandleren du ønsker at skal hjelpe med problemet. Du kan lese og sammenligne, velge tre klinikker i nærheten av deg og fylle ut kontaktinfo og eventuelle spørsmål du måtte ha. Så går resten nærmest av seg selv. Du vil bli kontaktet av ulike klinikker, og du får informasjon og et uforpliktende tilbud. Da blir det utrolig mye enklere å velge.

Du kan også spare penger ved å gjøre det på denne måten, ved at du ser forskjellene på pris. Vi har fokus på at du skal finne den beste behandleren, i dette tilfellet kiropraktor, som er nærme deg, som kan det som trengs og som tilbyr best mulig pris.

Les flere tekster om kiropraktor

Alt om hekseskudd

Hekseskudd kan være utrolig smertefullt i tillegg til at det kan påvirke hverdagen i stor grad. Hekseskudd blir også omtalt som lumbago. Dette er det du trenger å vite om tilstanden/lidelsen.

Les mer