Dette burde du vite om helsetjenester

Linda Therese Stadeløkken

Vi lever travle liv og derfor er det en del ting vi vet alt for lite om. Nå er det på tide at du lærer deg litt mer om ulike helsetjenester. Kunnskap er viktig, spesielt når det kommer til helse og helsetjenester.

Det finnes mange ulike helsetjenester, her kan du lese litt om noen av dem. Deretter vil du få litt praktiske tips, dersom du ønsker å komme i kontakt med en lege eller en behandler.

Psykisk helsehjelp

Ofte tenker vi mennesker for mye på det fysiske, og for lite på det psykiske. Hvis vi brekker et bein, vet alle at vi må ha legehjelp. Vi bruker gips eller lignende. Det samme gjelder små skrubbsår. Vi er raske til å plastre. Men hva hvis vi er deprimerte og ikke kommer ut av depresjonen? Hva hvis vi har opplevd noe i livet vårt, som preger hverdagen. Psykisk helse er viktig. Derfor er det mange som får behov for psykolog eller terapeut. En psykolog eller psykiater kan hjelpe deg med øvelser, tankemønster og lignende. De er en tilgjengelig samtalepartner som kan hjelpe deg å finne både problemet og løsningen, dersom du ikke er helt sikker på hva som egentlig er galt. Hvis du har en tung periode, kan det være lurt å oppsøke en psykolog. Ta vare på deg selv. Ta vare på din psykiske helse. Ikke glem at psykologer er en viktig ting når det kommer til helsetjenester.

Kiropraktor og fysioterapeut

Ekstremt mange mennesker sliter med plager som vond nakke, problematisk rygg, smerte i muskler og ledd, osv. Kiropraktor og/eller fysioterapeut er behandlere som tar seg av slike problemer. Hvis du er en av de som ofte ønsker deg massasje fordi du har vondt et sted på kroppen, kan det hende du burde vurdere å finne en mer fast løsning. En som hjelper deg helt til smerten har blitt mindre.

Plastisk kirurgi

For mange er plastisk kirurgi kanskje noe som ikke virker nødvendig eller viktig. Mennesker er forskjellige, vi har alle våre ting. Plastisk kirurgi kan hjelpe på flere måter. Blant annet til at man har det bedre med seg selv. Hvis det er noe med kroppen din som plager deg, så vit at det finnes en del muligheter. Plastisk kirurgi kan blant annet være brystreduksjon, brystforstørrelse, brystløft, bukplastikk, fettsuging, neseoperasjon, operasjon for utstående ører, øyelokkoperasjon, panneløft og lårplastikk. Med andre ord så finnes det utrolig mange ting man kan gjøre. Ikke undervurder dine ønsker, det er du som bestemmer. Men husk: Du er perfekt som du er! Skal man finne seg et behandlingssted for å få utført en av de nevnte behandlingene, er noe av det viktigste at det føles trygt og sikkert. Derfor bør man gjøre litt research før man eventuelt tar et slikt valg. Husk også på at det finnes mange steder som tilbyr en gratis konsultasjon – da kan du få snakke med en som virkelig kan faget. Denne personen vil ta dine ønsker på alvor, men samtidig hjelpe deg til å ta det rette valget.

Ernæring og kosthold

Overvekt er noe som blir mye snakket opp. Mange sliter med at de ikke klarer å ha riktig kosthold, eller at de ikke klarer å holde seg i nok aktivitet. Også her finnes det helsetjenester som kan hjelpe deg. Du kan få mye ut av å snakke med for eksempel en ernæringsfysiolog. Det finnes også en god del kurs man kan ta, for å lære mer om ernæring og kosthold. En annen form for «helsetjeneste» kan jo i grunn være å skaffe seg en personlig trener. Eller snakke med en person om trening, som kan gi deg gode råd. Dette kan være gunstig for helsen din.

helse og kosthold

helse og helsetjenester

Synskirurgi

Synsfeil er noe mange sliter med. Laserbehandling kan derfor være en løsning på dette problemet. Enten det er små synsfeil eller store finnes det gode metoder. Her er det viktig å dra til et sted som tilbyr trygghet i form av fokus på ny (og selvfølgelig den beste) teknologien som finnes. Velg et sted som holder seg oppdatert. Ved synskirurgi vil man først ta en forundersøkelse for å finne ut akkurat hvor lite eller stort problemet er, og hva som er den beste metoden.

Spare penger på helsetjenester

Selv om man skal bruke penger på helsen sin, er det selvfølgelig dumt å betale for mye. Det som er viktig er at man får den beste hjelpen som er mulig å få, og at man får en pris man kan leve godt med. Det er kombinasjonen mellom trygghet, pris og resultat som ofte er det viktigste for oss mennesker når vi skal benytte oss av helsetjenester. Ved å sammenligne kan du spare penger.

Finn stedet som er riktig for deg

Velg det stedet som er riktig for deg. Du kan enkelt sende en henvendelse og så motta mer informasjon og uforpliktende tilbud. Da blir det lettere å ta et valg. Det er ikke sikkert at det som er viktig for en du kjenner, er det som er viktig for deg. Bruk derfor litt tid på å sammenligne ulike steder, slik at du finner helsetjenesten som gir deg det du vil ha.

 

Vårt mål er at du skal ha et verktøy dersom du er i en prosess der du leter etter en eller annen helsetjeneste. Vi gir deg muligheten til å søke opp og sammenligne helsetjenester. Da basert på pris, område og fasiliteter. Enklere blir det nesten ikke. Vi er leddet mellom deg og helsetjenester. Vi vi videreformidler forespørsler og bestillinger – rett til de ulike klinikkene. Så slipper du den biten. Vi gjør altså både prosessen og valget mye enklere.

 

Vi vil også gi deg mange nyttige artikler som du kan ta en titt på. Da lærer du mer om helsetjenester. Det kan godt tenkes at det er noe mer du vil vite om de ulike helsetjenestene der ute. Informasjon er ekstremt viktig.

 

Hvis du en gang føler behov for å ta i bruk en helsetjeneste, er dette et godt verktøy. Vi håper du blir fornøyd hvis du en dag søker etter lege eller behandler. Ikke glem hvor viktig helsen din er!

Les flere artikler

Helseforsikring blir stadig mer vanlig

Det kommer stadig nye leverandører av helseforsikring, og markedet er i vekst. Det betyr at det blir stadig flere leverandører for deg som forbruker til å velge mellom. Men hva skal du egentlig se etter i en helseforsikring?

Les mer

Alt om hekseskudd

Hekseskudd kan være utrolig smertefullt i tillegg til at det kan påvirke hverdagen i stor grad. Hekseskudd blir også omtalt som lumbago. Dette er det du trenger å vite om tilstanden/lidelsen.

Les mer